Mainos: Linola

Iho joutuu kesällä koville – näin vältät ikävät hiertymät

Hiertymät ja nirhaumat ovat paitsi kipeitä, ne latistavat myös tunnelmaa kesällä. Lämpimillä keleillä iho kärsii herkästi esimerkiksi kainaloissa, nivusissa, intiimialueilla, reisien sisäpinnoilla ja jaloissa.

1.6.2020

Tässä vaiheessa vuotta tosi moni odottaa jo lämpöisiä kelejä kuin kuuta nousevaa. Pelkkää juhlaa ei kesäkään ole, sillä lähes joka neljäs suomalainen kokee saaneensa ihovaurioita hellekelien vuoksi. Noin joka viidennellä suomalaisella iho-oireita esiintyi varpaissa tai niiden väleissä, nivusissa tai reisien sisäpinnoilla.*

Hiertymiä syntyy, kun ihoalueeseen kohdistuu hankausta ja painetta. Ohut ja kuiva iho hiertyy myös helposti rikki. Hiertymille herkkiä kohtia ovat esimerkiksi kainalot, nivuset, intiimialueet, reisien sisäpinnat ja jalkaterät.

Vaiva on kuitenkin usein ennaltaehkäistävissä. Tarkista esimerkiksi istuvatko vaatteesi, sillä liian isot tai pienet vaatteet voivat lisätä hankausta. Kannattaa kiinnittää huomiota myös tekstiilien laatuun ja hengittävyyteen. Kosteutta tehokkaasti siirtävät vaatteet vähentävät hien muodostumista ja siten vähentävät hautumista ehkaisten samalla hiertymien syntymistä. Jalat on puolestaan hyvä totuttaa kesäkenkiin vähitellen esimerkiksi sukkien kanssa.

Apuna voi käyttää myös Linola Suojaava Balsamia, joka suojaa pitkäkestoisesti kirvelyltä ja punoitukselta. Hengittävä voide muodostaa pehmeän, ihoärsytykseltä suojaavan kalvon, joka ei jätä kosteutta hautumaan. Pehmeä, helposti levitettävä balsami sopii erityisesti hankaukselle, hiertymille ja ärsytykselle alttiille ihoalueille, kuten takapuolelle, intiimi- ja nivusalueelle, kainaloille ja rintojen alle. Vaikutus on verrattavissa nykyaikaisten tekstiilien hengittäviin kuituihin.

Iho voi ärtyä monien eri tekijöiden seurauksesta. Esimerkiksi vaatteet tai toiset ihopinnat voivat hangata ihoa. Ärsytyksen ehkäisemiseksi suojaavan kalvon tulisi pitää ärsytyksen lähteet poissa iholta ilman, että kosteus kertyy ihon pinnalle.

Näin ehkäiset hiertymiä

• Huolehdi ihosta ja sen riittävästä kosteutuksesta, sillä ohut ja kuiva iho hiertyy helposti.

• Hanki oikeankokoisia vaatteita – esimerkiksi huonosti istuvat kengät, vääränkokoiset housut ja liian tiukat rintaliivit altistavat hiertymille.

• Käytä hengittäviä materiaaleja, jolloin hiki ei ärsytä ihoa.

• Suojaa hiertymille alttiit ihoalueet esimerkiksi Linola Suojaava Balsamilla, jota voit levittää heti aamusta .

*Tutkimustiedot pohjautuvat Taloustutkimuksen saksalaiselle lääke- ja kosmetiikkayritykselle Dr. Wolffille teettämään kuluttajatutkimukseen, jolla selvitettiin suomalaisten ihovaurioiden esiintymisen yleisyys, käsitykset ja hoitotavat. Tutkimus toteutettiin internetpaneelina kesällä 2014 ja kyselyyn vastasi yhteensä 1 066 henkilöä valtakunnallisesti Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Vastaajien ikä oli 20–70 vuotta. Tutkimuksen tilaaja on Dr. August Wolff GmbH & Co. KG.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi