Kauneus ja Terveys

Harkinnassa tatuointi? Täältä löydät inspiraatiota hankintaan!

Harkinnassa tatuointi? Täältä löydät inspiraatiota hankintaan!
Ihmiset haluavat iholleen nyt tatuointeja, jotka ammentavat populaarikulttuurista ja 1990-luvusta.
Julkaistu: 9.4.2018

Ihon tatuoiminen on ikivanha tapa ilmaista itseään kehon avulla. Tatuointien sisällöt ja tarkoitusperät ovat yksilöllisiä ja vaihtelevat ihmisten välillä, usein aikakausittain.

Viime vuosikymmenten suosikit, tribaalit ja tekstitatuoinnit haalistuvat nyt tuhansien suomalaisten iholla. Tällä hetkellä tatuoijat nakuttavat paljon esimerkiksi origameja ja sarjakuvahahmoja.

Tatuointitaiteilija Leena Lumilampi kertoo muutamia ikisuosikkeja, joihin hän on 20 vuoden mittaisella urallaan törmännyt useasti.

- Hyvin usein asiakkaat haluavat geometrisia kuvioita ja ääriviivakuvia, hän kertoo.

Pelkistetyt ja mustalla värjätyt geometriset kuviot ovat yksinkertaisia ja sopivat usein moniin vaatetyyleihin. Tatuointitrendit kulkevat usein käsi kädessä vaatemuodin kanssa.

By: Nikke (theflowershop)

- Esimerkiksi kun 1990-luvun tyylit tulivat taas muotiin, se alkoi näkyä heti tatuointikulttuurissa, Lumilampi lisää.

Kun tatuoinnin ottamista puntaroidaan, mietitään usein ensiksi oikean tatuoijan valitsemista. Jokaisella tatuoijalla on vahvuutensa ja tyylinsä.

-Tietenkin mun mielipiteeseen suosikkitatuoinneista vaikuttavat vahvasti asiakkaat, jotka multa tilaa tatuointeja.

Tatuointimaailman pienien markkinoiden takia suomalaiset tekijät tuntevat hyvin toistensa tyylit.

- Joskus jos asiakas tilaa esimerkiksi auton kuvaa, ja tiedän jonkun, joka tekisi sen paremmin kuin minä, suosittelen asiakasta tutkimaan vielä sen toisen tatuoijan tarjontaa.

By: Leena (theflowershop)

Lumilampi korostaa hyvän asiakaspalvelun merkitystä tatuoijan ammatissa. Hän taiteilee tatuointeja tätä nykyä The Flower Shopissa, Helsingin Kampissa.

- Kyse on kuitenkin leimasta, joka pysyy. Sen takia on tärkeää tehdä se kerralla kunnolla.

Tatuoinnin trendit juuri nyt

Toisenlainen tyyli on tatuointitaiteilija Ilari Mustalla, joka työskentelee Helsingin Kruununhaassa Krunikan Leima -tatuointiliikkeessä. Krunikassa suosituimmat tatuoinnit ovat myös usein luontoaiheisia, kuten lintuja ja kukkia.

-Tosin multa eli vanhalta nörtiltä nykyään kysellään lähinnä peli- ja sarjakuva-aiheisia tatskoja, Musta kertoo.

Suosituimmat aiheet ovat muun muassa Star Wars, Pokémon ja Aku Ankka. Tatuoinnit halutaan yleensä olka- ja kyynärvarteen.

-Nouseva trendi on kuitenkin ollut, että mitä näkyvämpi paikka sen parempi.

Myös tatuointityyleissä on yleisiä suosikkeja.

-Viimeiset pari vuotta blackwork- ja dotwork-tyylit tuntuvat olleen erityisen suosittuja, mutta kaikkien aikojen suosituimmat tyylit varmaankin ovat old school ja black'n'grey-realismi.

Asiakas halusi ihoonsa vanhempiaan symboloivat kuvat. Jäljen taiteili Ilari Musta.

Tatuointikulttuurin sukupuolittuminen on vähentynyt

Lumilammen mukaan sukupuoli ei enää määritä niin vahvasti sitä, minkälaisia tatuointeja ihmiset haluavat ja mitä heille tarjotaan.

- 20 vuotta sitten oli vielä naisten ja miesten kansiot erikseen ja tatuoinnit päätettiin usein sitä kautta, Lumilampi muistelee.

Nykyään asiakkaiden tilaukset eivät ohjaudu niin vahvasti sukupuolen mukaan. Naiset ottavat entistä enemmän tatuointeja.

- Aikaisemmin jopa kyseenalaistettiin naisten tatuoimista, ja naisten piti aina selitellä painavat syyt tatuoinneilleen, hän jatkaa.

By: Mitja

"Saan kiksejä, jos tatuointi voimaannuttaa asiakasta"

Lumilammen lempitatuointi on aina seuraava tatuointi. Hänen bravuurejaan ovat luontoaiheiset tatuoinnit: kasvit, kukat ja eläimet.

- Vuosien aikana on tullut tehtyä monenlaisia tatuointeja ja kuultua kaikenlaisia tarinoita niihin liittyen, hän kertoo.

By: Leena (theflowershop)

Tatuointi-ideoita on loputtomasti, eikä mikään niistä ole Lumilammen mukaan huono.

- Harvoin joutuu kieltäytymään tekemästä jotain tatuointia. Muutaman kerran olen kuitenkin joutunut jättäytymään, kun tilaaja on ollut joko liian epävarma tai tatuointi on ollut mahdoton tehdä, Lumilampi kertoo.

3 kommenttia