Terve.fi

Brittiläiset lääketieteen opiskelijat rahoittavat opintojaan myymällä itseään

Brittiläiset lääketieteen opiskelijat rahoittavat opintojaan myymällä itseään
Julkaistu: 13.3.2012

Prostituutioon turvautuvien opiskelijoiden määrä on kohonnut merkittävästi viimeisen vuosikymmenen aikana. Kymmenen vuotta sitten vain neljä prosenttia opiskelijoista kertoi tuntevansa prostituutioita harrastavan opiskelutoverin. Vuonna 2006 vastaava luku oli 6 prosenttia ja tällä hetkellä se on kohonnut jo hiukan alle kymmeneen prosenttiin.

Raportti korostaa selvää yhteyttä opiskelijoiden prostituution sekä kohoavin lukukausimaksujen välillä. Raportin kirjoittajan mukaan useilla opiskelijoilla on hurjat opintolainat, jotka johtuvat sekä lukukausimaksujen että elinkustannusten kohoamisesta.

English Collective of Prostitus -järjestön mukaan prostituutiota harkitsevien opiskelijoiden puheluiden määrä on kasvanut. Järjestön puhemiehen mukaan useat lääketieteen opiskelijat uskovat prostituution olevan ainoa keino selvitä taloudellisesti. Kauppojen ja pubien tarjoamat työt ovat vähentyneet ja niistä maksetaan hyvin vähän.

Lääketieteen koulujen mukaan opiskelijoiden seksityö ei ole laajalle levinnyttä. Vaikka kouluilla ei ole erityistä sääntöä prostituutioista, ne neuvovat lääketieteen opiskelijoita toimimaan lääkäreiden yleisten ohjeiden ja tehtävien mukaisesti. Ohjeet eivät erityisesti kiellä, ettei lääkäri saisi olla sekaantunut prostituutioon. Lisäksi ei ole olemassa raportoituja tapauksia, joiden mukaan potilaan terveys olisi kärsinyt sen takia, että lääkäri on työskennellyt prostituoituna.

Raportin kirjoittaja päättelee, että koska prostituutiota varten ei ole olemassa virallista ohjeistusta, opiskelijoilla ei myöskään ole selkeää vastausta. Hänen mukaansa on huolestuttavaa, että opiskelijat pitävät prostituutiota ainoana vaihtoehtona.

Kommentoi »