Terve.fi

Apuvälineitä lantionpohjalihasten jumppaan

Miksi lantionpohjan lihaksia on hyvä harjoittaa? Katso lista apuvälineistä!
Teksti Toimitus

Harjoituskuulien eli treenipallojen tarkoitus on lantionpohjan lihasten harjoittaminen ja lihaskunnon ylläpitäminen. Treenipalloja on saatavana sekä erotiikkaliikkeistä että apteekeista. Harjoituskuulat voivat olla yksittäisiä metallisia kuulia tai joko metallisia tai pinnoitettuja kuulia, jotka laitetaan erityiseen soikiomaiseen säiliöön. Harjoituskuulien painot vaihtelevat 10 ja 50 gramman välillä.

Erotiikkaliikkeistä yleisesti saatavilla olevien harjoituskuulien etuna on niiden edullisuus, ja ne ovat vasta-alkajalle oiva harjoittelun apuväline. Perinteiset ns. Ben Wah -kuulat ovat suosittuja, mutta näiden pallojen huono puoli on niiden sisältämä nikkeli. Ns. Simpukka-kuulat ovat muovipinnoitetut ja siksi edellisiä turvallisemmat. Useimmiten apteekeista saatavien harjoituskuulien, ns. farmasiapallojen, etuna on niiden hygieenisyys ja pitkäikäisyys, mutta huonona puolena niiden suhteellisen korkea hinta. Sin City on tuomassa markkinoille keväällä 2006 uudenlaiset Vielle -harjoituskuulat, farmasiapallot, mutta jotka ovat apteekin hintatasoa edullisemmat. Nämä helppokäyttöiset pallot asetetaan oikealle paikalleen ns. asetusvarren avulla.

Kuten sanottua, harjoituskuulat on tarkoitettu lantionpohjan lihasten kunnon ylläpitämiseen ja em. lihasten kunnon kohottamiseen.

Miksi sitten lantionpohjan lihaksia on hyvä harjoittaa?

Virtsan pidätyskyvyttömyys eli inkontinenssi, raskauden ja synnytyksen aiheuttama lihasten venymisestä johtuva lihasheikkous lantionpohjan lihaksissa ja synnytyksen aiheuttamat repeymät sekä oman ja kumppanin seksuaalisen nautinnon lisääntyminen ovat hyviä syitä aloittaa lantionpohjan lihaksiston treenaus. Vanha vinkki on myös yhden kuulan laittaminen emättimeen ennen yhdyntää, jolloin mies voi tuntea kuulan työntäessään peniksensä naiseen. Kuulemamme mukaan nautinnollista…

Harjoituskuulia isommat vaginapallot on tarkoitettu ensisijaisesti mielihyvän tuottamiseen ja naisen seksuaaliseen kiihotukseen, mutta niitä voi käyttää myös lantionpohjan lihasten harjoitteluun. Vaginapallojen syntyhistoria johtaa Japaniin. Siellä arvostetut ammattimaiset miestenviihdyttäjät, geishat, pitivät itsensä “oikeassa vireessä” luusta tai metallista tehdyillä palloilla asiakkaiden välisinä aikoina.

Geishapallot muodostuvat yleensä kahdesta narulla toisiinsa kiinnitetystä pallosta ja niissä on myös ns. ulosvetonaru, joka jää emättimen aukon ulkopuolelle. Halkaisijaltaan geishapallot ovat yleensä 30-40 mm ja ne painavat yleensä yhteensä n. 65-75 grammaa. Geishapallojen pintamateriaali on joko muovia, kumia tai silikonia. Silikonipäällysteiset pallot sopivat myös kumi- ja nikkeliallergikoille. Geishapalloja on saatavana sekä kova- että pehmeäkuorisina, sileäpintaisina tai nystyröityinä. Edullisemmissa palloissa on edullisuuden vastapainona niiden lyhyt käyttöikä. Palloja usein yhdistää nylonnaru, jonka pitäminen hygieenisenä pitkään on melko mahdotonta. Siksi niiden suositeltu käyttöikä on korkeintaan kuukausi.

Pallojen sisällä on painavammat metallikuulat, jotka pääsevät liikkumaan pallon sisällä. Metallikuulat liikkuvat “epäkeskona” isomman pallon sisällä. Kun pallot ovat emättimessä ja nainen liikkuu, saa naisen oma liike aikaan pallojen sisällä olevien metallipallojen avulla tärinän, joka voi tuntua miellyttävältä ja kiihottavalta. Tällöin emätin kostuu.

Koska aistinautintokyky on yksilöllinen, pallojen aiheuttama mielihyvä on jokaisen naisen kohdalla erilainen ja kiihottumisen aste vaihtelee. Pallojen pitäminen emättimessä vaatii myös lantionpohjan lihasten käyttöä. Myös lantionpohjan lihasten supisteleminen voi aiheuttaa sukupuolista mielihyvää.

Vaginapallojen harjoitusvinkki: Aseta vaginapallot emättimeen ja supista lantionpohjan lihaksiasi vetäen samalla narusta vaginapalloja ulospäin (kuin tamponia). Jännitä ja pyri pitämään pallot sisälläsi. Rentouta sitten lihaksesi ja toista harjoitus uudelleen. Voit käyttää palloja myös siivotessasi tai lenkillä, mutta kannattaa ottaa huomioon, että saatat kostua ja kiihottua kesken toiminnon!

Samoin kuin moottoroimattomat, myös moottoroidut vaginapallot on tarkoitettu mielihyvän tuottamiseen ja naisen seksuaaliseen kiihotukseen. Moottoroiduissa vaginapalloissa liikkuvan metallikuulan korvaa patterikäyttöinen moottori, jota ei ole asennettu kiinteästi palloihin, mutta on kytkettynä niihin joko johdolla tai johdottomasti. Vaikutukseltaan moottoroidut geishapallot ovat samanlaisia kuin moottoroimattomatkin pallot. Metallipallon aiheuttama liike ja moottorin aiheuttama tärinä ovat kuitenkin jonkin verran erilaiset aistitunnultaan. On yksilökysymys kumpi tuntuu paremmalta. Moottoroituja geishapalloja voi myös käyttää peräsuolessa. Yhdynnän aikana niistä tuleva värinä aiheuttaa myös kumppanille miellyttäviä tuntemuksia.

Vaginatankojen ensisijainen tarkoitus on lantionpohjan lihasten harjoittaminen ja lihaskunnon ylläpitäminen. Niitä voi käyttää myös mielihyvän tuottamiseen ja naisen seksuaaliseen kiihotukseen. Vaginatanko on seksin apuvälineiden uusimpia tulokkaita. Laitteen avulla voi tehdä lihasten kuntokartoituksen, seurata harjoitusten edistymistä ja tehdä puristusharjoituksia. Laite on helppokäyttöinen: Mittauslaitteessa on kymmenen tasoa ja laite antaa äänimerkin sen tason kohdalla, jossa olet jännittäessäsi lantionpohjan lihaksiasi mahdollisimman voimakkaasti. Mitä korkeampi taso on, sen paremmassa kunnossa lihaksesi ovat.

Lähde:

Suuri Seksivälineopas – Sin City

Julkaistu: 19.9.2007
Kommentoi »