Kauneus & Terveys

8 vinkkiä herkän ihon hoitoon

Ihoa kutittaa, kiristää, kuumottaa… Apu löytyy onneksi apteekista.
Kuvat iStock

Kokosimme yleisimmät apteekin kosmetiikkahyllyllä esitetyt kysymykset. Lue Orion Pharman asiantuntijoiden vastaukset.

Mistä tunnistan herkän ihon?

Mikä tahansa ihotyyppi voi olla herkkä. Tunnusmerkkejä ovat punoitus, kutina, kuumotus, kiristävä tunne. Ihon herkkyyteen vaikuttavat esimerkiksi perinnölliset taipumukset, ilmastolliset tekijät ja elintavat.

Miten herkkää ihoa tulisi hoitaa?

Aran ja helposti reagoivan ihon hoidossa avainasemassa ovat rauhoittavat, suojaavat, vahvistavat ja kosteuttavat hoitotuotteet. Hellävarainen, päivittäinen puhdistus aamuin illoin on ihonhoidon perusta. Iho kannattaa puhdistaa riippumatta siitä käyttääkö meikkiä vai ei. Kasvovoiteet ja seerumit rauhoittavat, elvyttävät ja kirkastavat ihoa – samalla ne palauttavat puhdistetun ihon normaali kosteustasapainon.

Miten valitsen turvalliset tuotteet herkälle iholle?

Herkkäihoisen kannattaa olla tarkkana kosmetiikan ainesosien kanssa. Kun tuotteessa on Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus, voi olla varma siitä, että tuote ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä muita yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia. Yhdessä Allergia- ja Astmaliiton kanssa kehitetytyt Favora hoitotuotteet sisältävät vain ne aineet, jotka herkkä iho oikeasti tarvitsee: tarkkaan valittuja, puhtaita ainesosia. Osa tuotteista on täysin säilöntäaineettomia, osassa on normaalia vähemmän säilöntäaineita – tuotteet säilyvät, koska ne on pakattu hygieenisiin, ilmatiiviisiin pumppupakkauksiin. Favora-tuotteet sopivatkin useimmille herkkäihoisille, allergisille, atoopikoille, astmaatikoille ja tuoksuyliherkille.

Mitä puhdistustuotetta herkkäihoisen kannattaa kokeilla?

Favoran Pehmeä Puhdistusvaahto puhdistaa kasvot ja vesiliukoisen meikin hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Hajusteeton, väri- ja säilöntäaineeton puhdistusvaahto sisältää tehokosteuttavaa glyserolia sekä rauhoittavaa ja suojaavaa betaiinia. Sopii myös silmämeikin poistoon.

Mikä avuksi, kun posket helähtävät punaisiksi jo pienestäkin lämpötilan vaihtelusta?

Suomalaisille hyvin tyypillinen, couperoottinen iho tarvitsee säännöllistä hoitoa hellävaraisin tuottein. Kun hiussuonet ovat laajentuneet pysyvästi, kasvojen helposti punoittava ja nopeasti ärtyvä iho kaipaa sekä rauhoittavia, kosteuttavia että suojaavia ainesosia. Favora on kehittänyt ohuelle ja kuivalle couperosa-iholle kolmen tuotteen Anti Redness sarjan yhdessä Allergia ja Astmaliiton kanssa. Tulevan talven tuiskuilta, mutta myös kevätauringon säteiltä voi suojautua 24h Vahvistavalla Hoitovoiteella ja Rauhoittavalla Seerumilla. Saunan löylyihin kannattaa valmistautua Kosteuttavalla & Rauhoittavalla Naamiolla.

Riittääkö yksi kasvovoide kuivalle iholle yöksi ja päiväksi?

Esimerkiksi Favora 24h Ravitseva Hoitovoide sopii sekä yö- että päivävoiteeksi – myös meikin alle. Kosteuttavan hyaluronihapon ja rauhoittavan alantoiinin lisäksi koostumuksessa on vahvistavia avokado- ja jojobaöljyjä. Hajusteeton, väri- ja säilöntäaineeton voide on pakattu kätevään, hygieeniseen pumppupulloon.

Mikä olisi oikea tuote tuoksuyliherkän nuoren ihonhoitoon?

Favora Kosteuttava Hoitovoide kasvoille sopii kaikille ihotyypeille, myös nuorelle iholle. Hajusteeton ja väriaineeton Hoitovoide kasvoille sisältää kosteustasapainoa ylläpitävää ksylitolia. Voiteen avokado- ja manteliöljyjen vitamiinit elvyttävät, greippiuute kirkastaa ja aloe vera rauhoittaa ihoa. Allergiatunnuksen saanut tuote sopii sekä päivä- että yövoiteeksi.

Miten kuivat ja karheat kädet saa kuntoon? Entä tikkuiset kynsinauhat?

Nopeasti imeytyvä, riittoisa Favora Hoitava Käsivoide pehmentää karheimmatkin kädet. Glyserolilla, pantenolilla ja helokkiöljyllä tehokkaasti kosteuttava ja ravitseva Käsivoide hoitaa myös kynnet ja kynsinauhat. Käsivoiteellakin on Allergiatunnus eli tuote on hajusteeton ja väriaineeton.

Tuotekohtaiset ainesosaluettelot ja lisää usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen: favora.fi

Julkaistu: 1.11.2016
Kommentoi »