Terve.fi

Tutkimus: Musiikki on seksuaalisesti kiihottavampaa kuin kosketus

Tutkimus: Musiikki on seksuaalisesti kiihottavampaa kuin kosketus
Julkaistu 26.10.2012

Se, että kyseinen 25 vuotta vanha soundtrack edelleen herättää himoja ihmisissä, ei ollut ainoa yllätys tässä Science Behind the Song -nimisessä tutkimuksessa, jonka tilasi digitaalinen musiikkipalvelu Spotify.

Tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia musiikin, romanssin ja viettelyn välistä suhdetta.

– Dirty Dancing oli suosituin valinta sekä miehillä että naisilla. Toisaalta miehet ovat myös valmiita mukauttamaan musiikkimakuaan varmistaakseen paremman onnen makuuhuoneessa, selittää tutkimusta johtanut psykologi Daniel Mullensiefen.

Toinen tutkimuksessa tehty havainto oli se, että osallistujien mukaan taustalla soiva musiikki kiihottaa heitä 40 prosenttia todennäköisemmin kuin kumppanin kosketus.

– Ei ole kuitenkaan yllättävää, että monet vastaajat kertoivat musiikin kiihottavan heitä makuuhuoneessa. Musiikki aktivoi samoja mielihyväkeskuksia aivoissa, jotka vastaavat esimerkiksi ruokaan, huumeisiin tai seksiin, Mullensiefen kommentoi.

Yksi kolmesta osallistujasta kertoi Queenin Bohemian Rhapsodyn olevan kappale, joka on parempaa kuin seksi. Listalta löytyy myös Kings of Leonin Sex On Fire sekä Robbie Williamsin Angels. Mullensiefen kuvailee kyseisissä kappaleissa olevan odottamattomia käänteitä, joihin kuuntelija vastaa hyvi tunteellisella, mutta silti positiivisella tavalla.

Tutkimukseen haastateltiin 2000 englantilaista 18–91-vuotiasta osallistujaa. Osallistujissa oli lähes saman verran sekä miehiä että naisia.

Kommentoi »