Hyvinvointi

3 vinkkiä onnellisuuteen

Onnellisuus on pään sisäinen asia. On siis mahdollista opettaa itsensä olemaan onnellisempi.

Teksti Milka Krogerus
3.2.2012 Terve.fi

Vaikka onnellisuus riippuu hyvin paljon ihmisestä, elämäntilanteesta ja ympäristöstä, on onnellisuus kuitenkin pään sisäinen asia. On siis täysin mahdollista opettaa itsensä olemaan onnellisempi. Positiivinen asenne voi muuttaa elämääsi hyvinkin paljon.

Mydailymoment-sivusto listasi kolme asiaa, jotka voivat auttaa sinua olemaan hieman onnellisempi.

1. Uudista soittolistasi

Musiikilla on suuri vaikutus ihmisen mieleen, minkä takia soittolistan uudistamisesta  kannattaa aloittaa. Poista soittolistalta angstinen ja surullinen musiikki ja korvaa se hauskalla ja jopa hullullakin musiikilla.

Vaikka Katy Perry ei olisikaan rock-uskottava valinta, se voi hyvinkin saada sinut naureskelemaan ja hymyilemään vaikka päivä olisi kuinka harmaa.

2. Arvosta kaunista

Kauneutta on joka paikassa: luonnossa, ihmisissä, rakennuksissa tai vaikka kengissä. Jos tahtoo olla onnellinen, kannattaa yrittää löytää kauneutta pienistä ja arkisistakin asioista. Turhauttavan palaverin jälkeen voit vaikka kiertää muutaman kaupan ja tuijotella kauniita vaatteita tai vaikka kävellä kauniin puiston läpi.

Kaunis ympäristö voi auttaa sinua unohtamaan, kuinka raivostuttava pomosi on tai kuinka paljon sinulla on huomiseksi töitä.

3. Jaa ilosi muiden kanssa

Kun olet onnistunut löytämään pienenkin hipun onnellisuutta, se kasvaa varmasti jos pystyt jakamaan sen muiden kanssa. Jos pelastat ystäväsi päivän pienellä vaivalla, saattaa ystäväsi tehdä sinulle vastapalveluksen joku päivä, kun maailma tuntuu rojahtavan niskaan.

Tee vaikka maukasta ruokaa ja kutsu ystäväsi syömään tai lähtekää yhdessä katsomaan hauska elokuva.

Vaikka tämä kaikki saattaa kuulostaa hyvin kornilta ja jopa epäuskottavalta, ei kannata hylätä kaikkia ideoita heti kättelyssä. Ja onhan se myönnettävä, että jos olo on todella surkea, niin sitä tekee vaikka mitä piristääkseen päiväänsä. Pistä siis nämä vinkit mieleen vaikka et niitä juuri nyt tarvitsikaan.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi