1. Selkäkarvat
Kaksi- ja kolmikymppisyyden välissä mies kohtaa selkäkarvatotuuden: tuleeko niitä olemaan muutama, pikku tupsut vaiko gorillamaisesti koko selässä. Niistä kyllä pääsee halutessaan eroon vaikkapa laserilla, jos ole valmis kantamaan niitä ylpeydellä.
2. Kaljamaha
Monille miehille syntyy epäterveellisten elämäntapojen myötä kaljamaha, vaikkeivat he edes kaljaan koskisi. Miehillä vatsan seudun rasvakertymä on yleistä ja se valitettavasti nostaa sydänsairauden riskiä huomattavasti.
3. Liika hikoilu
Miehet hikoilevat naisia runsaammin, mutta jotkut miehet kärsivät eksessiivisestä hikoilusta eli hyperhidroosista. Hikoilun voi aiheuttaa jännitys tai vaikkapa vain ihan kuumuus ja vaiva voi olla todella kiusallinen.
Lue myös: Mistä liika hikoilu johtuu?
4. Yhdistyneet kulmakarvat
Parrankasvusta vastuussa olevat hormonit hallitsevat myös kulmakarvojasi, joten korkea hormonitaso voi aiheuttaa paksun parran lisäksi toisiinsa yhdistyvät, tuuheat kulmakarvat.
5. Sisäänkasvaneet karvat
Karvoja ja erityisesti partaa ajaessa karvat voivat välillä kasvaa ihon sisään, mikä aiheuttaa kyhmyjä ihoon.
Lue myös: Näin vältät sisäänkasvaneet karvat
6. Ruusufinni
Ruusifinni on ihosairaus, joka aiheuttaa vaihtelevia oireita aina lievästä punoituksesta voimakkaaseen punoitukseen ja märkänäppylöihin. Oireet ovat usein voimakkaampia miehillä, joten ”juopon nenä” voi syntyä myös absolutistille.
7. Vetäytyvä hiusraja
Suurin osa miehistä menettää lähes kaikki hiuksensa viiteenkymmeneen ikävuoteen mennessä ja hiusraja vetäytyy hitaasti, mutta varmasti parikymppisestä hautaan saakka.
8. Värisokeus
Punaisen ja vihreän erottaminen toisistaan ei ole kaikille miehille itsestäänselvyys. Vaikka vaivaan ei ole hoitokeinoa, suurin osa oppii elämään vaivan kanssa.
9. Kuorsaus
Kuorsaus on oiva keino häiritä kumppanin unia. Onneksi kuorsaus ei yleensä ole vaarallista, mutta krooninen kuorsaus voi vaikuttaa negatiivisesti myös oman unen laatuun. Se voi olla myös merkki uniapneasta, joka vaatii lääkärillä käyntiä.
Lähde: WebMD.com
Lue myös: