9 asiaa jotka nakertavat miehen itsevarmuutta

9 asiaa jotka nakertavat miehen itsevarmuutta
Miehilläkin on ulkonäköön ja vartaloon liittyviä epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä. WebMD listasi miehiä nolostuttavat asiat.
Julkaistu 28.1.2016

1. Selkäkarvat

Kaksi- ja kolmikymppisyyden välissä mies kohtaa selkäkarvatotuuden: tuleeko niitä olemaan muutama, pikku tupsut vaiko gorillamaisesti koko selässä. Niistä kyllä pääsee halutessaan eroon vaikkapa laserilla, jos ole valmis kantamaan niitä ylpeydellä.

2. Kaljamaha

Monille miehille syntyy epäterveellisten elämäntapojen myötä kaljamaha, vaikkeivat he edes kaljaan koskisi. Miehillä vatsan seudun rasvakertymä on yleistä ja se valitettavasti nostaa sydänsairauden riskiä huomattavasti.

3. Liika hikoilu

Miehet hikoilevat naisia runsaammin, mutta jotkut miehet kärsivät eksessiivisestä hikoilusta eli hyperhidroosista. Hikoilun voi aiheuttaa jännitys tai vaikkapa vain ihan kuumuus ja vaiva voi olla todella kiusallinen.

4. Yhdistyneet kulmakarvat

Parrankasvusta vastuussa olevat hormonit hallitsevat myös kulmakarvojasi, joten korkea hormonitaso voi aiheuttaa paksun parran lisäksi toisiinsa yhdistyvät, tuuheat kulmakarvat.

5. Sisäänkasvaneet karvat

Karvoja ja erityisesti partaa ajaessa  karvat voivat välillä kasvaa ihon sisään, mikä aiheuttaa kyhmyjä ihoon.

6. Ruusufinni

Ruusifinni on ihosairaus, joka aiheuttaa vaihtelevia oireita aina lievästä punoituksesta voimakkaaseen punoitukseen ja märkänäppylöihin. Oireet ovat usein voimakkaampia miehillä, joten ”juopon nenä” voi syntyä myös absolutistille.

7. Vetäytyvä hiusraja

Suurin osa miehistä menettää lähes kaikki hiuksensa viiteenkymmeneen ikävuoteen mennessä ja hiusraja vetäytyy hitaasti, mutta varmasti parikymppisestä hautaan saakka.

8. Värisokeus

Punaisen ja vihreän erottaminen toisistaan ei ole kaikille miehille itsestäänselvyys. Vaikka vaivaan ei ole hoitokeinoa, suurin osa oppii elämään vaivan kanssa.

9. Kuorsaus

Kuorsaus on oiva keino häiritä kumppanin unia. Onneksi kuorsaus ei yleensä ole vaarallista, mutta krooninen kuorsaus voi vaikuttaa negatiivisesti myös oman unen laatuun. Se voi olla myös merkki uniapneasta, joka vaatii lääkärillä käyntiä.

Lähde: WebMD.com

Lue myös:

Kommentoi »