Musiikki tekee hyvää jopa vauvan aivoille | Terve.fi
Uutinen
Musiikki tekee hyvää jopa vauvan aivoille
Lue lisää aiheesta: Vauvaikä

Kanadalaisten tutkijoiden mukaan hyvin varhainen musiikkikasvatus on lapselle hyödyksi jo ennen kuin hän osaa kävellä tai puhua, uutisoi Medical News Today.

Tutkimustuloksista selviää, että interaktiivisille musiikkitunneille osallistuvat 1-vuotiaat vauvat kommunikoivat paremmin, hymyilevät enemmän ja osoittavat varhaisempia ja sivistyneempiä aivoreaktioita musiikkiin.

Tutkimusta varten tutkijat tarkkailivat vauvoja ja heidän vanhempiaan, jotka osallistuivat viikoittain yhteen kahdesta erilaisesti musiikkiohjauksesta yli kuuden kuukauden jakson ajan. Yhdellä musiikkitunnilla vauvat tekivät vuorovaikutteisesti musiikkia, opettelivat soittamaan lyömäsoittimia, lauloivat vuorollaan tiettyjä lauluja ja oppivat tuutulauluja ja muita kappaleita.

Toisella musiikkitunnilla vauvat ja vanhemmat leikkivät erilaisilla musiikkileluilla samalla, kun taustalla soi lastenlauluja. Yksikään vauvoista ei ollut aiemmin osallistunut muille vauvojen musiikkitunneille, ja ennen tuntien aloittamista vauvojen kommunikaatio- ja sosiaaliset kyvyt olivat samalla tasolla.

Tutkijat havaitsivat, että eri ryhmissä olevien vauvojen ei-musiikilliset erot olivat hämmästyttäviä, sillä interaktiivisille tunnille osallistuneet lapset osoittivat parempia varhaisia kommunikaatiokykyjä, kuten tavoittamattomissa olevien tavaroiden osoittelua tai hyvästiksi heiluttamista. Tutkijoiden mukaan nämä lapset myös hymyilivät enemmän, heidän rauhoittelunsa oli helpompaa ja he olivat vähemmän stressaantuneita vieraiden asioiden suhteen tai silloin, kun asiat eivät menneet heidän haluamallaan tavalla.

Lue myös:

Musiikki auttaa ennenaikaisesti syntyneitä

Elävä musiikki vaikuttaa edullisesti keskosiin

Näin tarjoat vauvalle musiikkia – ja tuet hänen kehitystään!

Vinkki: Miten taapero-ikäiselle luetaan

Kirjoittaja
Johanna Rytkönen

Olen vuonna 2011 valmistunut, journalismiin suuntautunut medianomi. Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa suomen kieltä ja työskentelen Terve Medialla freelance-verkkotoimittajana. Tavoitteenani on kirjoittaa hyvinvoinnista ja terveydestä mahdollisimman mielenkiintoisia uutisia, joista on apua ja hyötyä kaikille lukijoillemme. Vapaa-ajalla intohimojani ovat uiminen, sulkapallon pelaaminen, musiikki ja elokuvat.

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
Uniikki ratkaisu imetyksen aiheuttamaan kipuun ja rintojen arkuuteen
Imetys on tärkeää sekä lapsen että äidin terveydelle ja kehitykselle ja tarjoaa vastasyntyneelle parhaan mahdollisen ravitsemuksen. Kipu, rintojen...
Artikkeli
Vauvan kehitys -tietopaketti
Lapsen, vauvan kehitys tapahtuu hurjalla nopeudella ja hyvin yksilöllisesti. Kaikki vauvat ovat uniikkeja ja saavuttavat eri kehitysvaiheet omaan...
Artikkeli
Imetys -tietopaketti
Maidoneritys käynnistyy heti synnytyksen jälkeen istukan irrottua. Imettäminen tulisi aloittaa mahdollisimman pian säännöllisen maidontuotannon...
Artikkeli
Nestehukka vaarana vauvoille
Pikkulapsen nestetasapaino järkkyy herkästi ja nesteen sekä suolan hukka saattaa aiheuttaa vakaviakin ongelmia. Vaatteet ja voiteet suojaavat...
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.

Viimeisimmät keskustelut

Artikkeli
Uintia, lattareita, joogaa vai sanataidetta? Kotona vauvan kanssa voi...

Vauvaikä - Viimeisimmät uutiset

Viimeisimmät blogikirjoitukset