Musiikki tekee hyvää jopa vauvan aivoille

Kanadalaisten tutkijoiden mukaan hyvin varhainen musiikkikasvatus on lapselle hyödyksi jo ennen kuin hän osaa kävellä tai puhua, uutisoi Medical News Today.

Tutkimustuloksista selviää, että interaktiivisille musiikkitunneille osallistuvat 1-vuotiaat vauvat kommunikoivat paremmin, hymyilevät enemmän ja osoittavat varhaisempia ja sivistyneempiä aivoreaktioita musiikkiin.

Tutkimusta varten tutkijat tarkkailivat vauvoja ja heidän vanhempiaan, jotka osallistuivat viikoittain yhteen kahdesta erilaisesti musiikkiohjauksesta yli kuuden kuukauden jakson ajan. Yhdellä musiikkitunnilla vauvat tekivät vuorovaikutteisesti musiikkia, opettelivat soittamaan lyömäsoittimia, lauloivat vuorollaan tiettyjä lauluja ja oppivat tuutulauluja ja muita kappaleita.

Toisella musiikkitunnilla vauvat ja vanhemmat leikkivät erilaisilla musiikkileluilla samalla, kun taustalla soi lastenlauluja. Yksikään vauvoista ei ollut aiemmin osallistunut muille vauvojen musiikkitunneille, ja ennen tuntien aloittamista vauvojen kommunikaatio- ja sosiaaliset kyvyt olivat samalla tasolla.

Tutkijat havaitsivat, että eri ryhmissä olevien vauvojen ei-musiikilliset erot olivat hämmästyttäviä, sillä interaktiivisille tunnille osallistuneet lapset osoittivat parempia varhaisia kommunikaatiokykyjä, kuten tavoittamattomissa olevien tavaroiden osoittelua tai hyvästiksi heiluttamista. Tutkijoiden mukaan nämä lapset myös hymyilivät enemmän, heidän rauhoittelunsa oli helpompaa ja he olivat vähemmän stressaantuneita vieraiden asioiden suhteen tai silloin, kun asiat eivät menneet heidän haluamallaan tavalla.

Lue myös:

Musiikki auttaa ennenaikaisesti syntyneitä

Elävä musiikki vaikuttaa edullisesti keskosiin

Näin tarjoat vauvalle musiikkia – ja tuet hänen kehitystään!

Vinkki: Miten taapero-ikäiselle luetaan

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Haluatko kuulla terveydenhuollon ammattilaisen mielipiteen tai uusia reseptin?

Verkkovastaanotolla (hinta 9,90 € Kela-korvauksen jälkeen) saat heti yhteyden paikalla olevaan asiantuntijaan pikaviestin tai videochatin välityksellä.

Mikäli et tarvitse vastausta heti, voit lähettää kysymyksen jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista. Kysy asiantuntijalta

Siirry verkkovastaanotolle

Lataa Meedocin sovellus

Get it on Google Play

Yhteistyössä Meedoc

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuoltoalan ammattilaisen vastaanotolle valitsemallesi lääkäriasemalle.

Ajan varaaminen palvelun kautta on maksutonta.

Ajanvaraukseen

Yhteistyössä Tohtorille.fi

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.