Tutkimuksesta uutisoi WebMd.com.
Tutkijoiden mukaan ajatus on saanut lähtönsä useista tutkimuksista, joissa on osoitettu flavinoideina tunnettujen antioksidanttien parantavan ajattelukykyä.
Kaakaossa ja suklaassa on runsaasti flavonoidien alaryhmään kuuluvia flavonoleja. Näitä antioksidantteja löytyy myös vihreästä teestä ja punaviinistä. Taannoisten tutkimusten mukaan flavonolit hidastavat ja saattavat jopa peruuttaa ikääntymisen aiheuttaman ajatuskyvyn heikkenemisen.
Joissakin tutkimuksissa on myös osoitettu, että flavonoidit voivat parantaa verenkiertoa aivoissa, mikä saattaa auttaa aivoja suorittamaan paremmin.
Suklaa ja Nobel-palkinto
Koska suklaan on osoitettu parantavan ajattelukykyä yksittäisillä ihmisillä, sillä voi olla sama vaikutus myös kokonaiseen väestöön, tutkijat sanovat.
Koska saatavilla ei ollut tietoja kokonaisen kansallisuuden älykkyydestä, tutkijat kertovat käyttäneensä Nobel-ehdokkainen kokonaismäärää väestöön nähden mittarina siitä, kuinka paljon hyvin älykkäitä ihmisiä tiettyjen väestöjen keskuudessa elää.
He listasivat 22 maata, joissa oli Nobel-palkinnon voittajia ja vertasivat sitten näitä tietoon siitä, kuinka paljon kyseisessä väestössä kulutetaan suklaata.
Tulokset osoittivat yllättävän voimakkaan yhteyden maassa syödyn suklaan ja Nobel-ehdokkaiden välillä. Mitä enemmän kansa söi suklaata, sitä enemmän heillä oli Nobel-palkintoja. Esimerkiksi Sveitsi nousi ykköseksi sekä Nobel-ehdokkainen että suklaan syönnin määrässä.