Virtsatietulehdus
Täältä löydät tietoa virtsatietulehduksesta, sen oireista ja hoidosta.

Virtsatieinfektio tarkoittaa virtsateiden bakteeritulehdusta. Virtsatieinfektio on pääasiassa naisten tauti. Nuorilla ja keski-ikäisillä miehillä virtsatieinfektio on harvinainen. Hengitystieinfektioiden jälkeen se on yleisin lääkärin hoitoa vaativa infektio.

Virtsatieinfektio diagnosoidaan tyypillisten oireiden perusteella, varmistetaan virtsakokeella ja hoidetaan bakteerilääkkeillä. Yleensä hoito tehoaa hyvin ja aiheuttajabakteeri saadaan häädettyä virtsateistä. Varsinkin miehillä on syytä tutkia virtsatieinfektion taustalla olevia syitä, kuten eturauhasen tilannetta. Lasten virtsatieinfektion taustalla saattaa olla toimintahäiriö virtsateissä.

Lähteet:

Wuorela M, 2017. Virtsatieinfektiot, Lääkärin käsikirja. Kustannus Oy Duodecim. Helsinki

Virtsatieinfektiot. Käypä hoito -suositus. Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin, Suomen Nefrologiyhdistys ry:n, Kliiniset mikrobiologit ry:n, Suomen Infektiolääkärit ry:n, Suomen Kliinisen Kemian Erikoislääkäriyhdistys ry:n, Suomen Lastenlääkäriyhdistys ry:n, Suomen Urologiyhdistyksen ja Suomen yleislääketieteen yhdistys ry:n asettama työryhmä. Helsinki: Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, 2015. Saatavilla internetissä: www.kaypahoito.fi

Lue lisää:

Yleistietoa virtsatietulehduksesta

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi