Silmämeikki

Jos etsit vinkkejä näyttävään mutta eleganttiin silmämeikkiin, olet oikealla sivulla!

Silmämeikki luodaan silmän alueelle meikkituotteilla liikkuvalle luomelle, kulmakarvoihin, ripsiin ja alaluomelle.

Silmämeikki vaatii onnistuakseen hyviä tuotteita, harjaantunutta kättä, omien kasvojen ja silmien mittasuhteiden tuntemista, ja lisäksi hyviä meikin levitysvälineitä.

Silmämeikki pyrkii yleensä suurentamaan silmiä ja korostamaan silmien väriä. Suuria silmiä on pidetty kauniina niin sanotusti aikojen alusta lähtien.

Yksinkertaisin tapa tehdä silmämeikki on käyttää ripsiväriä. Viime vuosikymmeninä suosituimmat ripsivärit ovat olleet mustia, mutta myös muun värisiä ripsivärejä on tarjolla: ruskeita ja jopa sinisiäkin.

Ripsivärin lisäksi voi käyttää luomiväriä ja rajauskynää. Rajausten tekemistä kannattaa harjoitella hyvien, laadukkaiden rajaustuotteiden kanssa.

Luomiväri tuo silmään kolmiulotteisuutta ja rajauskynä saa ripset näyttämään tuuheammilta. Ennen rajauskynän tai luomivärin lisäämistä kannattaa silmään lisätä pohjustustuotetta, sillä silloin rajauskynä ja luomiväri pysyvät paremmin paikallaan, ja onnistut välttämään tuhraantuneen fiiliksen.

Yksinkertaisimmillaan luomiväripaletti on kaksivärinen, ja siinä on sekä tummaa että vaaleaa väriä.

Klassisesti luomivärimeikki tehdään siten, että ensin levitetään vaaleaa sävyä koko luomelle. Sitten tummempaa sävyä levitetään ulkonurkkaan tai luomivakoon. Luomivärit leviteään siveltimellä tai sudilla, jonka päässä on vaahtomuovipalaset.

Suosittua Karkkipäivä-blogia pitävä Sanni neuvoo rakentamaan silmämeikin siten, että ajattelee silmäluomen jakautuvan kolmeen osaan: liikkuvaan luomeen, luomivakoon ja kulmaluuhun.

- Silmämeikki ei loppu luomivakoon, vaan kulmaluulle on syytä levittää vaaleaa sävyä. Kulmaluun sävyllä on kaksi tehtävää: korostaa kulmakarvojen kaarta ja häivyttää luomivaon varjostusta. Kun laitat luomivakoon varjostuksen, kannattaa sen reunat siis aina häivyttää kulmaluun sävyllä, hän kertoi.

Monet pitävät silmämeikkiä koko kasvojen tärkeimpänä meikkinä. Tällöin muu meikki voi ja saakin jäädä ihan paitsioon. Meikkivoide ei ole tarpeen, jos oma olo ja iho sallivat ilman sitä oleilun.

Mineraalimeikit ovat hyvin hienojakoisista luonnonmineraaleista eli värillisistä jauheista valmistettuja puuterimaisia meikkituotteita. Mineraalimeikeille ei ole olemassa sertifikointia, joten käytännössä mitä tahansa mineraaleja sisältävää tuotetta voidaan markkinoida mineraalimeikkinä.