Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Seksi

Harrastatko seksiä oikeista syistä? Stressinhallintaa, sovintoseksiä vai intiimin yhteyden vahvistamista? Lue, mistä seksissä on kyse!

Seksi on karkeimmillaan määriteltynä sukupuolielinten alueella tapahtuvaa usein orgasmiin ja mielihyvän tunteisiin johtavaa toimintaa.

Aiemmin on ajateltu, että nimenomaan yhdyntä on tärkeä määrittävä piirre seksissä, mutta nykyään tästä ajattelusta on päästy hieman eteenpäin.

Usein sanat seksi ja seksuaalisuus menevät ihmisillä sekaisin. Laajasti otettuna seksuaalisuus on sitä, mitä me olemme ja seksi taas on toimintaa, jota harjoitamme seksuaalisuuden alueella. Seksuaalinen kanssakäyminen käynnistyy jo paljon ennen kuin seksi toimintana alkaa.

Suuseksi, peppuseksi ja käsiseksi ovat tapoja harjoittaa seksiä. Hyväily ja esileikki edeltävät usein varsinaista seksiä, mutta toisaalta – ei ole kovin mielekästä erottaa toisistaan näitä. Missä esimerkiksi esileikki loppuu ja seksi alkaa? Sitä ei tarvitse eikä ole syytäkään tavanomaisissa tilanteissa miettiä.

Seksiä voi harrastaa yksin, kaksin tai ryhmässä. Ihminen voi olla parisuhteessa tai olla olematta parisuhteessa ihmisen tai ihmisten kanssa, joiden kanssa hän harrastaa seksiä. Usein sanotaan kuitenkin, että hyvä parisuhde tarvitsee myös roppakaupalla seksiä pysyäkseen kasassa. Parisuhde ei kuitenkaan ikinä perustu pelkästään seksiin, vaan kiinnittäviä tekijöitä täytyy olla muitakin.

Seksi yksin on nimeltään itsetyydytystä ja jos seksiin osallistuu enemmän kuin kaksi ihmistä, kyseessä on ryhmäseksi.

Itsetyydytys on osa seksuaalisuutta, ja parisuhteessakin olevat voivat masturboida reippaastikin. Riippuu suhteen laadusta, miten siinä suhtaudutaan seksin harjoittamiseen omin päin.

Seksin lajeista alistava seksuaalisuus on viime aikoina kerännyt suosiota. Alistaminen sängyssä ei kuitenkaan jatku seksielämän ulkopuolella, vaan tasa-arvoisessakin suhteessa olevat voivat nöyryyttää toista sopimissaan määrin seksin aikana.

Seksissä kannattaa pitää huolta siitä, että ehkäisy on kunnossa. Raskauden ehkäisy voi olla hormonipohjaista kuten hormonikierukka tai e-pillerit tai mekaanista kuten kuparikierukka tai kondomi.

Ehkäisyn tarkoitus on estää ei-toivottu raskaus ja sukupuolitautien tarttuminen parisuhteessa tai sen ulkopuolella. Jos ehkäisy on ajankohtaista, mutta vauva ei ole katastrofi, voi turvautua luonnomukaisiin ehkäisymenetelmiin kuten keskeytettyyn yhdyntään, aamulämpöjen mittaamiseen tai kohdun eritteiden tarkasteluun.

Sukupuolitaudit ovat ikäviä ja ne ovat vakavuusasteeltaan erilaisia. Pahimmillaan sukupuolitaudit ovat sellaisia, että niistä ei pääse ikinä eroon ja ne voivat hoitamatta aiheuttaa kuoleman. Sukupuolitauteja ovat esimerkiksi kondylooma, herpes, klamydia, hiv-infektio, trikomoniaasi, kuppa ja tippuri. Joskus hepatiitti b luetaan mukaan sukupuolitauteihin.

Sukupuolitaudit voivat aiheuttaa myös sikiölle vakavia vaurioita.

Terve.fi

Seksistä kieltäytymisen ymmärtämisen vaikeus

Moi Hannu! Olen 40v mies ja minulle on tullut suuria vaikeuksia ymmärtää kumppanini seksistä kieltäytymistä. En pysty ymmärtämään sitä vaikka hän olisi kovinkin kipeä. Meillä on aivan uskomattoman hyvää seksiä, molemmat saamme mielettömiä orgasmeja. Ja se on ollut sitä koko 2,5v kestäneen suhteen ajan, oikeastaan se on parantunut kokoajan. Harrastamme seksiä vain viikonloppuisin kun kumppanini poika on isällään. Ja vaikka koko vkonloppu harrastettais seksiä niin jo sunnuntaina heti viimeisen kerran jälkeen alan odottamaan lauantai aamua että sitä taas saisin. Pettymys on valtava kun kuulen häneltä ettei hän pysty erinäisistä väsymys tai särkytiloista johtuen sitä harrastamaan kanssani. Sen jälkeen alan syyllistämään ja ikävästi häntä haukkumaan siitä ja se saa nykyään hänet täysin raivostumaan ja sen seurauksena seksi jää ymmärrettävästi väliin koko viikonlopun osalta. Olen tuntenut jo pitkään että olen tullut todella riippuvaiseksi seksistämme koska se on niin hyvää. Kaipaisin neuvoja siitä miten pystyisin ymmärtämään häntä paremmin enkä alkaisi sylkemään suustani mitä typerämpiä kommentteja, joita hetken päästä kadun, mutta en sanomisiani tietenkään sanomattomiksi enää saa, loukkaus on jo tapahtunut. Olen lukuisia kertoja luvannut hänelle etten niin enää tee ja että nyt mä ymmärrän häntä. Mutta taas kun seuraavan kerran samainen tilanne on tullut eteen niin jossain kohtaa sietokykyni pettää ja sama asia toistuu. En oikeasti haluaisi Rakkaalleni ainuttakaan pettymystä tuottaa enkä pettyä itseeni kun en taaskaan onnistunut siinä mitä lupasin. Joten jos tähän saisin joitain neuvoja tän oravanpyörän katkaisemiseksi niin uskoisin elämämme olevan täydellistä ja ihanaa kummallekin. Olen jo aika epätoivoinen asian suhteen. Ja kiitos jo näin etukäteen vastauksestanne… Terveisin: Mika
0
Pysy mukana!
Tilaa uutiskirjeemme tästä