Pakaratreeni
Pakaratreeni auttaa, kun haluat muodokkaan ja voimakkaan, toimivan takapuolen. Lue ohjeet ja vinkit!

Pakaratreeni tarkoittaa voimaharjoittelua, jonka tavoitteena on muokata pakaroiden lihaksia. Pakaratreeni on viime vuosina tullut suosituksi kuntosaliharjoittelun muodoksi.

Pakarat sijaitsevat ihmisen selkäpuolella, lantion takaosassa. Pakaralihas Gluteus Maximus on yksi ihmisen suurimmista lihaksista. Pakarat muodostuvat isosta pakaralihaksesta, keskimmäisestä pakaralihaksesta ja pienestä pakaralihaksesta. Pakaratreeni eli pepputreeni käy näiden lihasten kimppuun!

Väitetään, että etenkin naiset kiinnostuivat muhkeista pakaroista kahdesta syystä. Vielä 2000-luvun alkupuolella muodissa oli hurjan laihat naisfiguurit kuten Victoria Beckham. 1990-luvun heiniä olivat Heroin Chic -muodin mukaiset ylilaihat mallit kuten Kate Moss. 2000-luvun loppupuolella alettiin ajatella, että ”lihas on uusi laiha”.

Samaan aikaan kuvastoon alkoi ilmestyä etelä-amerikkalaisia naisfiguureita tiimalasivyötäröineen ja muhkeine takapuolineen. Armenialaissyntyinen Kim Kardashian on peppumuodin edelläkävijä, vaikka hänen kaltaista takalistoa ei saa pelkällä treenillä, vaan tarvitaan myös geenistöä.

Pakaratreeni salilla voidaan muodostaa esimerkiksi näiden viiden liikkeen avulla. Tärkeätä on mitoittaa painot oman kunnon ja tavoitteen mukaan, ja tehdä riittävä määrä toistoja.

  1. Suorin jaloin maastaveto
  2. Lantionnosto painon kanssa
  3. Bulgarialainen kyykky
  4. Askelkyykkykävely käsipainojen avulla.
  5. Luistelijan potku taljalaitteen avulla.

Kotitreenikin onnistuu vallan mainiosti, jopa ilman painoja. Tärkeää on tarpeellinen määrä toistoja. Liikkeitä kannattaa toista kymmenen toistoa per jalka, kolme kertaa peräkkäin.

Voit tehdä vaikka näin:

  1. Yhdenjalan kyykky jalka koukussa
  2. Ristiaskelkyykky + kyykky
  3. Lantionnosto maasta yhdellä jalalla
  4. Jalan ojennukset sivulle ja taakse
  5. Leveä kyykky.

Monia kiinnostaa myös kotireeni jaloille, ja sen voi vallan hyvin yhdistää kotona tehtävään pepputreeniin.

Viime aikoina personal trainerit ovat kiinnittäneet jopa julkisesti huomiota siihen, että osalle naisista kuntosalitreeni tarkoittaa nimenomaan pepputreeniä, ja muut, ikävämmät treenin alueet haluttaisiin jättää väliin. Kuitenkin on tärkeätä treenata vartaloa kokonaisvaltaisesti, ei vain haaveilla muodokkaasta pepusta.

Tärkeintä tietysti on, että peppu on sen verran lihaksikas, että se toimii. Että jaksat kävellä, istua ja juosta. Muodokas peppu on varmasti mukava, kun se on toimiva ja terve peppu.

Jos pakaralihas pääsee surkastumaan ja toimii huonosti, puhutaan ”kuolleesta tai nukkuvasta takapuolesta”. Sillä tarkoitetaan tilaa, jossa heikot pakaralihakset aiheuttavat ryhtiongelmia ja selkäkipuja.

Jos pakaratreeniä ei osaa tehdä oikein, treeni voi mennä harakoille: huhkiminen saattaakin rasittaa vain lonkankoukistajia ja ojentajia, eikä itse pakara kasva ollenkaan.

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi