Meikkivoide

Meikkivoide tasoittaa ihon sävyä ja pintaa. Parhaimmillaan se korostaa ihon luonnollista kauneutta. Näin valitset sopivan meikkivoiteen ja levität sen oikein.

Meikkivoiteella omasta ihosta voi meikata vielä vähän paremman näköisen. Sillä voi myös peittää iho-ongelmia. Meikkivoide tasoittaa ihon sävyä ja pintaa sekä tuo iholle väriä. Meikkivoide peittää iholta esimerkiksi pigmenttiläiskiä, finnejä, aknearpia, punaisuutta tai laajentuneita ihohuokosia.

Meikkivoiteita on todella iso valikoima: osa peittää täysin, osa on kevyempiä. Nestemäisten meikkivoiteiden lisäksi saatavilla on esimerkiksi tyynyyn imeytettyjä meikkivoiteita (cushion foundation), meikkipuutereita, mineraalimeikkivoiteita sekä meikkivoidevaahtoja. Osa meikkivoiteista on hyvin pitkäkestoisia ja vedenkestäviä, osa kevyitä ja helpommin poistettavia.

Millainen meikkivoide sopii juuri sinulle? Tämä lyhyt opas auttaa löytämään sinulle sopivan tuotteen

Meikkivoide valitaan ihon sävyn, ihotyypin ja halutun lopputuloksen mukaan. Sävyvalikoima on nykyisin erittäin laaja hyvin vaaleasta hyvin tummaan. Eri meikkivoidesävyjä voi myös sekoittaa keskenään sopivan sävyn saamiseksi. Voikin olla järkevää hankkia kaksi meikkivoidetta, tummempi kesäksi ja vaaleampi talveksi. Näitä voi sekoittaa keskenään tarpeen mukaan.

Kuivalle iholle sopii kosteuttava, hoitava meikkivoide. Rasvoittuvalle iholle taas soveltuu paremmin mattapinnan antava mattameikkivoide tai meikkipuuteri.