Kynnet

Kiinnostavatko rakennekynnet, manikyyri, geelikynnet tai kynsilakka? Olet oikealla sivulla.

Kynnet ovat käsien kruunu. Hoidetut kynnet viestivät hyvästä terveydestä ja huolitellusta kokonaisuudesta.

Kauniit kynnet viimeistelevät tyylin. Kynnet vaikuttavat asukokonaisuuteen. Pureskellut tai likaiset kynnet eivät anna hyvää vaikutelmaa.

Kynnet kasvavat, ja niitä kannattaa välillä leikata. Sormien kynnet uusiutuvat noin kuukaudessa. Liian pitkäksi kasvanut kynsi on hauras. Pitkät kynnet saattavat myös näyttää epäsiisteiltä.

Kynnet kertovat ihmisen terveydentilasta. Jos kynsissä on valkoisia läiskiä, kyse voi olla vitamiininpuutoksesta. Jos kynnet liuskoittuvat, syy on yleensä kuiva ilma tai pakkanen. Kynnet voivat kärsiä myös sieni-infektiosta.

Kynnet ovat ihmisen sormenpäissä ja varpaissa olevat kovat, keratiinista muodostuneet osat. Keratiini on valkuaisainetta. Keratiinia on myös hiuksissa. Kynnet ovat pääosin vaaleanpunertavat. Kynsien pää on valkoinen. Kynnet voivat olla kauniit tai epämiellyttävät. Kynnet voivat olla hyvässä kunnossa. Kynnet voivat olla myös huonossa kunnossa.

Kynsilakka on nopea tapa vaihtaa kynsien ulkonäköä ja väriä. Kynsilakka voi olla väritöntä. Klassinen kynsilakkaväri on punainen. Kynsilakka voi olla myös esimerkiksi sinistä, mustaa, valkoista, vaaleanpunaista tai kullan väristä. Kynsilakkatrendit vaihtelevat.

Manikyyri tekee kynsistä huolitellun näköiset. Manikyyri tarkoittaa, että kynnet viilataan, kynsinauhat hoidetaan ja kynnet lakataan kynsilakalla. Ranskalainen manikyyri on suosittu tapa lakata kynnet. Ranskalaisessa manikyyrissä korostetaan kynnen omia värejä: vaaleanpunaista ja valkoista.

Jotkut ihmiset lakkaavat kynnet taitavasti ja erikoisesti. Kynsiin voidaan tehdä kuvioita kynsilakan avulla vapaalla kädellä tai käyttämällä sabluunaa. Kynnet voivat olla pieni taideteoksia.

Rakennekynnet kestävät pitkään. Rakennekynnet laitatetaan ja poistetaan ammattilaisella. Rakennekynnet ovat kynnet, jotka on rakennettu oman kynnen päälle akryylimassasta tai geelimassasta. Rakennekynnet voivat olla rakennekynnet tai geelikynnet. Molemmat kestävät kynsissä monta viikkoa. Rakennekynnet ovat usein kestävämmät kuin ihmisen omat kynnet.

Geelilakkaus on kynsilakka, joka kovetetaan uunissa. Geelilakka ei ole sama asia kuin rakennekynnet. Geelilakka kestää kynsissä 2-3 viikkoa. Se on hellävaraisempi omille kynsille kuin rakennekynnet. Geelilakan laitto kestää noin tunnin. Geelilakan voi poistaa itse kynsistä kotona. Geelilakan voi poistaa myös kynsihoitolassa.

Kynnet voivat olla myös tekokynnet. Tekokynnet liimataan tai teipataan oman kynnen päälle. Tekokynnet voi liimata omiin kynsiin itse. Tekokynnet ovat edulliset. Tekokynnet eivät pysy kynsissä pitkään. Tekokynnet voi ostaa kaupasta.