Kuume tarkoittaa sitä, että elimistön lämpötila nousee yli sen normaalin lämmön. Useimmiten kuume on merkki viruksen tai bakteerin aiheuttamasta tulehdussairaudesta.
Kuume on osa kehomme puolustusmekanismia flunssaa ja tulehduksia vastaan.
Yleensä runsas nesteytys, lepo ja oikeanlainen lääkitys riittävät hoidoksi.
Lisätietoa kuumeen hoidosta.
Kuume itsessään on harvoin vaarallista.
Lähteet:
Terveyskirjasto. Haettu 28.2.2018.

Terve.fi

Jatkuvaa kuumeilua

Terve. Olen 172cm/64kg 24v miehenalku enkä ole koskaan sairastanut viikkoa pidempään. 18kk sitten minulle todettiin refluksitauti. Syön siihen (Nexium 20mg) päivittäin. Viimeiset kolme kuukautta olen tässä nyt sairastellut & ihmetellyt että mikä mättää. Työ & liikunta nostaa kuumeen 38°C pintaan arkisin, sitten taas lepäillään loppuviikko. Sama kuitenkin toistuu seuraavilla viikoilla. Toistunut viimeiset 12 viikkoa. Toisinaan jopa pahempana. Muita oireita siinä ohella on väsymys/uupumus, keskittymisvaikeudet, selkäsärkyä, silmien aristus/kirvely, tukkoisuutta, mahakipua, kun maha on tyhjä muuten pistelevää tunnetta välillä. Löysähköä ulostetta viim.12kk väri norm, iltapäivisin-iltaisin hengenahdistusta & päänsärkyä välillä myös. En polta, juo enää kahvia tai alkoholia viim 12kk. Syön terveellisesti, käytän vatsalle hyviä tuotteita mm. Gefilus&laktoosittomat tuotteet & tähän asti olen harrastanut säännöllisesti liikuntaa 2krt viikossa. Nyt en enää pysty kuumeilun vuoksi. Olen saanut kaksi eri antibioottikuuria n.5viikkoa sitten ekan (Amoxin comp 875mg crp43) & 3viikkoa sitten toisen (Doximed 150mg crp13). Diagnoosit olivat keuhkoputkentulehdusta/hengitystieinfetkiota & jälkitautia joka ei jostain syystä mene ohi. Nyt oireet vieläkin päällä samoina kuin 3kk sitten. Eikä lisätutkimuksia tiedossa, koska on jälkitauti. Oma epäilykseni kohdistuu työhöni,koska olen ammatiltani hitsari & olen altistunut viimeiset 9kk uudessa firmassa ruostumattoman teräksen hitsaus,hionta & hapotushuuruille. Ilman minkäänlaista ilmanvaihtoa sisätiloissa. Olen vaihtamassa kyllä paikkaa tästä syystä, koska pidemmän päälle noista huuruista ei voi olla kuin haittaa. Onko epäilyksessäni mitään perää lääkärin näkökulmasta & jos on niin miten lähtisin tästä nyt sitten etenemään? Jokatapauksessa jokainen diagnoosi on tervetullut tilanteestani johtuen. Kiitokset jo etukäteen.

Terve.fi

Pitkittynyt lämpöily / kuume

Olen 30v mies, pituus 178cm, paino 93kg. Olen ennen 1 / 2008 alkanutta sairasteluani harrastanut kuntosalia ja lenkkeilyä 3 – 5 vuotta ja ollut terve ilman mitään hoitoja, leikkauksia tms. Lihasta on jonkinverran, joten korkeahko painoni liittyy siihen. Olutta käytän noin 3L / viikko. En tupakoi. Ongelmani ensisijaisesti on nyt 4kk jatkunut lämpöily, joka ei ota talttuakseen. Lämpö on korkeimmillaan töissä (max 38,1) etenkin henkisen paineen alla. Viikonloput ja vapaat menee noin 0,5 astetta alemmilla lukemilla, kotona levossa lämpö on miltei normaali 36,5. Töissä on meneillään remontti, jonka yhteydessä on löytynyt runsaasti hometta. Työpisteeni (toimistohommaa) on 5m remontista. Olen allerginen ainakin kissoille ja koirille. Ensimmäiset 4 vkoa olin sairauslomalla, jonka jälkeen olen ollut töissä lämpöilevänä. Asiaa on tutkittu hyvin kattavasti työterveyshuollossa, jonka tuloksena ei ole saatu kuin seuraavat poikkeamat: - kohonnut s-gt (120/80) joka palautui sittemmin normaaliin (60/80) - joskus sairastettu keuhkokl. - pieni tulehduksen mahdollisuus keuhkoröntgenissä - ultrattu struuma/kysta kilpirauhasissa, kuulemma harmiton. - Negatiiviset tulokset on saatu ainakin: mycopl., hiv, a-b-c- hep., spiro ok, pef ok, yläv uä ok, ekg ok, crp ok, lasko ok, leukos. ok, kilpirauhasarvot ok. Oheisoireet ovat laajat: - sydämen rytmihäiriöt, etenkin stressin alla, jolloin normaalisti pulssini vain nousee, nyt muljahtelee. Samassa lämpö nousee. - ajoittainen rintakipu useimm. rintalastan vasemmalla puolella - yskimisen tarve, tuntuu kuin olisi henkitorvessa jotain mikä pitäisi yskiä pois. - 3vkon ajan nivelkipua peukalon juuressa, muki ei pysynyt kädessä - ajoittainen hikoilu öisin. - ajoittaista päänsärkyä eri puolilla päätä - huimaus, olo on horjahteleva - nälkä ei tule kovin helposti, vatsa kurahtelee, nipistelee eripuolilta ja on turvonnut - napa on ilmeisesti painojen nostelun takia muuttunut ulostyöntyväksi. leveys n. 1cm. Painettaessa tuntuu jotain nestettä kohonneen ihon alla. Kysymykset: 1) Onko ehdotuksia kannattaisiko vielä jotain tutkia tai miten tilanteessa voisi päästä eteenpäin? TTH nosti kädet pystyyn. 2) Voiko napa olla tulehtunut vatsan sisältä ja aiheuttaa lämmön? Päällepäin se ei punoita tms. 3)Sulkevatko kunnossa olevat crp, lasko ja leukosyytit pois vakavammat taudit, esim. syövän? 4) Voiko kyseessä olla homealtistus yhdessä allergian kanssa? TT ei ole halukas asiaa testaamaan.