Kulmakarvat kehystävät kasvoja ja vaikuttavat kasvojen ilmeeseen paljon. Kulmakarvoilla voi joko pehmentää tai terästää ilmettä. Kulmakarvat voivat olla luonnostaan tiheät tai harvat, vaaleat tai tummat. Niistä voi meikata luonnolliset tai voimakkaat, vallitsevan muodin tai kauneusihanteen tai oman mielihalun mukaan.
Kulmakarvat voi meikata monella tavalla. Perinteisen teroitettavan kulmakarvakynän lisäksi on saatavilla kierrettäviä kulmakarvakyniä, joita ei tarvitse teroittaa. Lisäksi kulmakarvojen meikkaamiseen on kulmapuutereita, kulmavahoja, kulmamaskaroita sekä nestemäisiä kulmavärejä.
Turvallisin tapa meikata kulmakarvat on valita väri, joka on lähellä kulmien luonnollista sävyä tai hiusten tyven sävyä. Sävyissä kannattaa varoa liian punaisia ruskeita, jotka sopii lähinnä punatukkaisille. Useimmille vaaleille sopii hieman harmaaseen taittava, viileä ruskean sävy. Helpoin kulmakarvameikin sävyn valinta lienee tummakulmaisille: silloin on vaikea valita liian tummaa sävyä.
Kulmia voi pidentää ja tuuhentaa meikillä, mutta se kannattaa tehdä maltillisesti. Ihanteellisen kulmien muodon hahmottelussa voi käyttää apuna kulmakynää tai kulmaharjan vartta. Paras kulmien muoto ja pituus on aina yksilöllinen, joten peili on lopulta paras apuri.
Kulmia voi muotoilla kulmakammalla tai -harjalla tai värillisellä tai värittömällä kulmamaskaralla. Kulmamaskara on ripsiväriä muistuttava meikki, joka harjataan kulmakarvoihin. Se kiinnittää kulmakarvat toivottuun muotoon ja asentoon sekä halutessa antaa väriä.
Kulmakarvojen kiinnittämiseen voi käyttää myös hiusgeeliä, joka harjataan kulmiin kulmaharjalla. Jotkut käyttävät kulmien ojentamiseen hiuskiinnettä. Se kannattaa suihkuttaa ensin kulmaharjaan ja viedä se vasta sitten kulmakarvoihin.
Kulmat voi kestovärjätä kotona tai kauneushoitolassa. Jos olet epävarma kulmakarvavärin sävystä ja/tai sen sopivasta vaikutusajasta, valitse jälkimmäinen. Kulmakarvoja voi myös vaalentaa hiusten vaalennusaineella. Tässäkin kannattaa luottaa ammattilaisen apuun ainakin ensimmäisillä kerroilla. Kulmien vaalentamisessa on sama riski kuin hiusten blondaamisessa: lopputulos voi olla keltainen, jos sitä ei sävytä.
Kulmakarvoja kannattaa nyppiä maltillisesti. Lähinnä hajakarvat eli kulmakaaresta poikkeavat karvat on hyvä poistaa pinseteillä. Jos kulmia nyppii voimakkaasti säännöllisesti, karvat eivät välttämättä enää kasva nypittyihin kohtiin takaisin tai niiden kasvu heikkenee. Tämä voi toki olla hyväkin asia, jos kulmakarvat ovat runsaat. Niukkakulmaiselle se voi olla ikävä yllätys. Kulmakarvoja ei kannata sheivata eli ajaa pois ihokarvahöylällä. Ihoon voi tulla haavoja, eikä lopputulos ole paras mahdollinen.
Kulmakarvojen ihanteellinen muoto riippuu kasvojen muodosta, otsan ja silmän seudun luustorakenteesta sekä toivotusta ilmeestä ja vaikutelmasta. Osalle sopii hieman siipimäinen kulmakarvalinja, osalle hieman pyöreämpi kaari. Vallitseva kauneusihanne on, että kulmakarvojen kaari alkaa tuuheana ja kaventuu hieman loppua kohti.
Kulmien muotoa ja väriä voi kohentaa kestopigmentoinnilla tai microbladingilla. Molemmilla tekniikoilla voi saada sekä luonnollisen huolitellut että näyttävät kulmat. Niin sanotussa 3D-kestopigmentoinnissa kulmakarvojen joukkoon tatuoidaan luonnollisia kulmakarvoja muistuttavia yksittäisiä viivoja kestopigmentointivärillä. Microbladingissa kulmakarvojen ihoon tehdään veitsellä viiltoja, joihin laitetaan väriä. Molemmat käsittelyt kestävät iholla yksilöllisesti, ja väri haalistuu ajan mittaan. Usein ne pitää uusia noin vuoden välein, jotta tulos on paras mahdollinen.
Kulmapigmentointien sekä microblading-käsittelyiden tekijöitä ja hintoja kannattaa vertailla. On hyvä muistaa, että pieleen mennyttä käsittelyä ei saa pois ainakaan kovin nopeasti, ja huono tulos voi olla vaikea korjata. Sen enempää kestopigmentoinnilla kuin microbladingilla ei saa siirrettyä kulmakarvoja täysin eri kohtaan kasvoja.