Karvanpoisto

Karvanpoisto, huh mikä urakka! Tässä keinot karvapeitteen kitkemiseen.

Karvanpoisto on luontaisen karvapeitteen kitkemistä. Yleensä nainen haluaa eroon säärikarvoista, kainalokarvoista, häpykarvoista ja kasvoissa kasvavista karvoista. Myös monet miehet paitsi ajavat partansa myös poistavat muun karvoituksen.

Ihokarvojen poistotapa ei ole yhdentekevä. Pahimmillaan toimenpide nimittäin aiheuttaa tulehduksia, sisäänpäin kasvavia karvoja ja kipua.

Ihokarvojen poisto on millintarkkaa hommaa, jossa jopa vuorokaudenaika vaikuttaa tulokseen.

Ihon kuorinta ja lämmin suihku ennen karvanpoistoa helpottaa ja parantaa lopputulosta.

Iho kannattaa kuoria juuri ennen sheivausta. Se tehdään tehokkaasti joko kuorintarakeilla tai hedelmähappovalmisteella. Jotkut kuorivat vasta karvanpoiston jälkeen. Tarkimmat myös desinfioivat ihon välttääkseen tulehduksia.

Ilta on parasta aikaa sheivaukselle. Juuri ajelluissa kohdissa saattaa tuntua kirvelyä, joten yö tarjoaa sopivasta rauhaa. Opettele tästä miellyttävä karvanpoisto.

Naiset voivat käyttää samoja tuotteita karvanpoistoon kuin miehetkin. Hyvä valinta voivat olla myös vanhusten karvanpoistoon suunnitellut kynämäiset välineet.

Epilaattori poistaa ihokarvat sääristä kauniisti. Epiloinnin jälkeen karvat eivät kasva sänkenä vaan ne tulevat ihosta vähitellen pehmeästi ja luonnollisesti.

Epilaattori on karvanpoistolaite, joka muistuttaa parranajokonetta. Se nappaa ihokarvat juurineen. Tuntuu tukistukselta. Jotkut käyttävät sitä myös kasvoihin.

Karvoja voi poistaa laserhoidolla kauneushoitolassa. Se tehoaa parhaiten tummiin ja paksuihin karvoihin. Poisto vaatii usein monta käsittelyä, joten hoito on kallista.

Kasvokarvojen poistoon käytetään usein sokerointia. Se on suosittu menetelmä myös häpykarvojen poistoon. Sokerointi on vahausta yleisempi menetelmä.

Hoito tehdään seoksella, jossa on sokeria, vettä ja sitruunamehua. Aineksista tehdään iso massa, jonka avulla karvainen alue käsitellään vähitellen. Karvat tarttuvat sokeriin ja lähtevät irti nykäisyllä. Tehokas, mutta ei suinkaan kivuton toimenpide.