Hiusmallit

Tältä sivulta löytyvät trendikkäät hiusmallit ja klassikot, kuten polkkatukka ja raidat.

Hiusmallit tarkoittavat erilaisia hiuksiin leikattuja kampauksia. Hiusmallit voivat olla minkä pituisia tahansa. Naisien ja miesten hiusmallit eroavat usein toisistaan.

Naisten hiusmallit ovat usein pidempiä kuin miesten, mutta moni nainen pitää myös lyhyestä hiusmallista ja moni mies pitää pitkästä hiusmallista. Miesten hiusmallit ovat usein kulmikkaampia kuin naisten hiusmalli.

Erilaiset hiusmallit sopivat erilaisiin kasvoihin. Kuuluisa hiusguru John Frieda on kehittänyt testin, jolla voi laskea omiin kasvoihin parhaiten sopivan hiuspituuden. Testiin tarvitaan viivoitin ja kynä. Kynä asetetaan vaakasuoraan leuan alle. Sen jälkeen viivoitin asetetaan pystysuoraan korvalehden alle. Jos etäisyys korvalehdestä kynään on alle 5,7 senttiä, lyhyt hiusmalli sopii paremmin. Jos etäisyys on yli 5,7 senttiä, pidempi hiusmalli imartelee kasvoja.

Suosittu hiusmalli on polkkatukka. Polkkatukka voi ulottua leukaan tai olla hieman pidempi tai lyhempi. Pitkä polkkatukka on ollut hyvin trendikäs pitkään. Pitkä polkkatukka ulottuu solisluihin. Se sopii moniin kasvonmuotoihin. Pitkä polkkatukka ylettyy poninhännälle. Pitkä polkka muotoillaan usein laineille.

Lyhyet hiukset ja puolipitkät hiukset sopivat monille. Otsatukka sopii moneen eri hiusmalliin. Otsatukan tyyli vaihtelee trendien mukaan. Otsatukka voi olla pitkä, suora ja paksu. Otsatukka voi olla myös hyvin lyhyt tai verhomainen. Joskus otsatukka leikataan vinoon. Otsatukan malli kannattaa valita hiuslaadun ja hiusten määrän mukaan. Jos hiuksia on paljon, pitkä ja paksu otsatukka näyttää upealta.

Vaaleat raidat ovat suomalaisten suosiossa, ja niillä korostetaan hiusten leikkausta. Raidat ovat hellävaraisempi värjäysvaihtoehto kuin kokonaan vaalennettu tukka. Raidat ovat usein vaaleat, mutta ne voivat olla myös punertavat, tai vaaleaan hiukseen voidaan värjätä tummia raitoja.

Raitojen lisäksi suomalaiset suosivat punertavia ja tummia hiusvärejä. Hiusväri kannattaa valita ihonsävyn ja silmien värin mukaan. Kaikki hiusvärit eivät sovi kaikille. Hiusvärin valintaan vaikuttaa myös oma hiusten väri. Jos hiukset ovat tummat, vaaleasta väristä jää tumma juurikasvu. Siihen kannattaa varautua. Jos oma hius on vaalea, ja sen värjää tummaksi, hiusten kasvaessa saattaa olla vaikeuksissa. Kun tyvi on latvaa vaaleampi, saattaa näyttää kaljuuntuvalta. Silloin joutuu helposti värjäyskierteeseen, ja hiustenhoito on vaikeampaa.

Hiusmallia vaihtamalla saa uutta ilmettä ulkonäköön. Suositut hiusmallit vaihtelevat trendien mukaan. Varmoja valintoja ovat pitkä polkkatukka ja klassinen pitkä tukka.