Hiusmallit

Tältä sivulta löytyvät trendikkäät hiusmallit ja klassikot, kuten polkkatukka ja raidat.

Hiusmallit tarkoittavat erilaisia hiuksiin leikattuja tyylejä, jotka voivat olla minkä pituisia tahansa. Naisien ja miesten hiusmallit eroavat luonnollisesti usein toisistaan.

Naisten hiusmallit ovat usein pidempiä kuin miesten, mutta moni nainen pitää myös lyhyestä hiusmallista kun taas usealle miehelle pidempikin malli on mieluisa. Miehille leikatut hiusmallit ovat usein naisten malleja kulmikkaampia.

Hiusmallin valinnassa on hyvä ottaa huomioon omien kasvojen muoto. Kuuluisa hiusguru John Frieda onkin kehittänyt testin, jolla voi laskea omiin kasvoihin parhaiten sopivan hiuspituuden. Testiin tarvitaan viivoitin ja kynä. Kynä asetetaan vaakasuoraan leuan alle. Sen jälkeen viivoitin asetetaan pystysuoraan korvalehden alle. Jos etäisyys korvalehdestä kynään on alle 5,7 senttiä, lyhyt hiusmalli sopii paremmin. Jos etäisyys on yli 5,7 senttiä, pidempi hiusmalli imartelee kasvoja.

Polkkatukka on yksi suosituimmista hiustyyleistä. Polkkatukka voi ulottua leukaan tai olla hieman pidempi tai lyhempi. Pitkä polkkatukka on ollut hyvin trendikäs pitkään. Pitkä polkkatukka ulottuu solisluihin ja ylettyy jo mukavasti poninhännälle. Se sopii moniin kasvonmuotoihin. Pitkään polkkaan saa tehtyä kauniita kampauksia ja usein se muotoillaan myös upeille laineille.

Lyhyet ja puolipitkät hiukset sopivat monille. Otsatukka sopii moneen eri hiusmalliin ja otsatukan tyyli vaihteleekin usein trendien mukaan. Otsis voi olla pitkä, suora ja paksu. Mutta yhtä hyvin se voi olla myös hyvin lyhyt tai verhomainen. Joskus otsatukka leikataan vinoon. Otsatukan malli kannattaa valita hiuslaadun ja hiusten määrän mukaan. Jos hiuksia on paljon, pitkä ja paksu otsatukka näyttää upealta.

Vaaleat raidat ovat suomalaisten suosiossa, ja niillä korostetaan hiusten leikkausta. Raidat ovat hellävaraisempi värjäysvaihtoehto kuin kokonaan vaalennettu tukka. Raidat ovat usein vaaleat, mutta ne voivat olla myös punertavat, tai vaaleaan hiukseen voidaan värjätä tummia raitoja.

Raitojen lisäksi suomalaiset suosivat punertavia ja tummia hiusvärejä. Hiusväri kannattaa valita ihonsävyn ja silmien värin mukaan. Kaikki hiusvärit eivät sovi kaikille. Hiusvärin valintaan vaikuttaa myös oma hiusten väri. Jos hiukset ovat tummat, vaaleasta väristä jää tumma juurikasvu, johon kannattaa varautua. Jos oma hius on vaalea, ja sen värjää tummaksi, hiusten kasvaessa saattaa olla vaikeuksissa. Kun tyvi on latvaa vaaleampi, saattaa näyttää kaljuuntuvalta. Silloin joutuu helposti värjäyskierteeseen, ja hiustenhoito on vaikeampaa.

Hiusmallia vaihtamalla saa uutta ilmettä ulkonäköön. Suositut hiusmallit vaihtelevat trendien mukaan. Varmoja valintoja ovat pitkä polkkatukka ja klassinen pitkä tukka.

Ihaninta vuonna 2020!