Erektiohäiriöt

Erektiohäiriö (impotenssi) määritellään pitkäaikaiseksi kyvyttömyydeksi saavuttaa ja ylläpitää tyydyttävään seksuaaliseen kanssakäymiseen riittävää erektiota.

Lievä erektiohäiriö on kyseessä silloin, jos potilaalla on vaikeus ylläpitää erektiota, häiriö on tilapäinen ja se ei vaikuta seksuaalielämään.

Keskivaikea erektiohäiriö on kyseessä silloin, jos potilaalla on vaikea saada aikaan erektio, häiriö on tilapäinen ja häiriö vaikuttaa seksuaalielämään.

Vaikea erektiohäiriö on kyseessä silloin, jos yli 75 % yhdyntäyrityksistä epäonnistuu.

Lähteet:

Urologia, Kustannus Oy Duodecim 2013.

Erektiohäiriöt ja impotenssi, Lääkärin Käsikirja, Kustannus Oy Duodecim 2016.

Terve.fi

satunnaisia erektiohäiriöitä

Hei, Olen 35-vuotias naimisissa oleva perusterve mies, jota vaivaavat satunnaiset erektiohäiriöt. Olen normaali painoinen, en vyötärölihava ja harrastan kohtuullisesti liikuntaa. Tupakoinnin olen lopettanut n.5 vuotta sitten ja alkoholia käytän kohtuullisesti. Erektiohäiriöihin liittyen olen ollut huomaavinani muutamia vaikuttavia seikkoja, joista yksi on jalkojen/ takamuksen lihaksiston tukkoisuus liikuntaa seuraavana päivänä. Onko tämä epätavallista? Kiihottuminen kyllä “avaa” paikat lopulta mutta olen muutamia kertoja joutunut turvautumaan pornon katseluun saadakseni riittävästi stimulaatiota. Toinen seikka on energian riittämättömyys ja joudunkin latailemaan aika ajoin hyvän ravinnon ja puuhastelun merkeissä. Itse olen epäillyt diabetesta mutta väsymystä ei muuten ole ja sokeritkin tarkastuksessa vain hieman päälle viiden. Toimin siis parhaiten latautuneena tai suoraan liikuntasuorituksen jälkeen, kunhan kyseessä ei ole liian raskas suoritus. On varmaan vielä syytä mainita oireilu, puutuminen ja pistely penikseeni/ erektiooni liittyen, joka katosi lähes kokonaan lopetettuani tupakoinnin ja aloitettuani liikuntaharrastuksen. Erektio saattoi siis alkaa latistua penistä oikealle taivutettaessa tai oikealla kyljellä maatessa, samalla peniksen vasemmalla sivulla ja vasemmassa nivusessa tuntui pistelyn tapaista. Mieleeni muistui tapaus teinivuosilta, jolloin kaaduin erektion kanssa. Olisiko kyseinen tapaus voinut olla syyllinen? Viimeisenä haluan mainita kelkkahaaverin, jossa alaselkäni otti aika kovan tällin. Tämäkin sattui teinivuosina, ja olinkin jo lähes unohtanut tapauksen, kunnes vaiva alkoi. En ole siis käynyt yhdenkään näiden tapausten tiimoilta ammattiauttajalla. Kannattaako minun hakeutua satunnaisten mutta erittäin kiusallisten häiriöiden takia lääkäriin vai jatkanko vain valitsemallani terveellisten elämäntapojen tiellä? Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja miellyttävää uutta vuotta!