Nainen jolla on 10-senttinen klitoris – tarua vai totta?

Väittävät että klitoris eli naisen häpykieli voisi kasvaa joskus jopa 10-senttiseksi, jos nainen käyttää doping-aineita näyttäviä lihaksia tavoitellakseen.

Voiko tuo olla totta?

Verkkolääkärinäkin Terve.fi-sivustolla toimiva lääketieteen ja kirurgian tohtori Hannu Penttinen muistuttaa, että hänen tietonsa pohjaavat tutkimustietoon eivätkä katulegendoihin. Ilmeisesti kymmensenttinen klitoris on katulegendaa.

- Klitoriksen koosta ja androgeenien käytöstä ei ole mitään tutkimustulosta, toteaa Penttinen.

Jos käyttää esimerkiksi dopingaineena androgeenihormonia, miessukupuolihormonia, se voi kasvattaa myös klitorista. Penttinen harmittelee, että valitettavasti lihasmassan kasvu tulee esiin nopeammin kuin haitat. Sivuvaikutuksiin kuuluu klitoriksen liikakasvun lisäksi parrankasvua ja karvoituksen lisääntymistä – puhumattakaan vakavista vaikutuksista, joita on listattu myöhemmin tässä jutussa.

- Lääkäri ei määrää kyseistä ainetta muutoin kuin lääketieteellisesin perustein.

Anaboliset steroidit kasvattavat

Klitoriksen liikakasvua esiintyy esimerkiksi anabolisten steroidienkäyttäjillä. Niiden haittavaikutuksia luetellaan tuoreessa Suomen Yleislääkärilehdessä (7/2011). Sivuvaikutukset voivat olla vakaviakin:

- Psyykemuutokset, kuten unihäiriöt, masennus, päihderiippuvuus, itsemurhahakuisuus jne.
- Sukupuoliongelmat, kuten impotenssi, äänen madaltuminen, miestyyppinen kaljuuntuminen, eturauhassyöpä, karvojen liikakasvu, klitoriksen kasvu ja kohdun kutistuminen jne.
- Sydän- ja verisuonitaudit, esimerkiksi kohonnut verenpaine, sepelvaltimotautikohtaus ja äkkikuoleman riski jne.
- Maksamuutokset kuten hyvän- ja pahanlaatuiset kasvaimet jne.
- Muut: esim. akne, lihasrepeämät, nuorilla kasvun pysähtyminen, munuaishaitat.

Suurentunut ei enää pienene itsestään

Tarkkaa tietoa on hankala löytää siitä, voiko klitoris todella kasvaa jopa kymmensenttiseksi. Mutta kun klitoris kerran kasvaa, se ei enää itsekseen pienenny.

Joskus päädytään leikkaukseen klitoriksen liikakasvun takia.

"Orastava pikkupenis"

Entinen kilpakehonrakentaja Katie Arnoldi on kirjoittanut romaanin Kehonpalvoja bodarimaailmasta, ja siinä puhutaan myös klitoriksen liikakasvusta, ”orastavasta pikkupeniksestä”. Kyse on toki kuvitteellisesta kerronnasta, mutta ehkäpä Arnoldin tausta kilpabodarina antaa vähän kokemuksen rintaääntä:

”Charles oli hakenut asiantuntijoilta apua, kun klitoriksen liikakasvua oli havaittavissa. Mayta paisuva klitoris huoletti, koska hän pelkäsi ettei Charles pitäisi häntä enää viehättävänä. Lääkärit vahvistivat, että anabolisten ja androgeenisten steroidien miehekkäät sivuvaikutukset olivat peruuttamattomat. Charlesia May kiehtoi entistäkin enemmän. Naisen pieni orastava penis velvoitti häntä. Hänen omistautuneisuutensa kasvoi samaa tahtia sukuelimen kanssa, ja May tunnusti kiihottuvansa herkemmin.”

Kehonrakennuksessa kilpaillut Arnoldi kertoo kirjassa myös, miten joskus nainen joutuu käyttämään suojusta kilpailuissa, jottei paisunut klitoris näkyisi.

Häpykieli on paisuvaiskudosta

Klitoris eli häpykieli on pieni paisuvaiskudosta sisältävä elin naisen virtsaputken aukon etupuolella. Sitä pidetään joskus miehen peniksen vastineena naisella.

Klitoriksella on suuri merkitys naisen seksuaalisessa kiihottumisessa.

Ulkomaisessa nettikeskustelussa osa kirjoittajista väittää, että suurentunut klitoris lisää seksuaalista nautintoa. Osa taas on sitä mieltä, ettei anabolisten steroidien käyttö ja iso klitoris millään tavoin suurenna seksihaluja.

Lue lisää:
Anaboliset steroidit voivat aiheuttaa riippuvuutta
Naisille vihdoin oma Viagra?
Näin piristätte seksielämäänne
Parempaa seksiä joogan avulla

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Haluatko kuulla terveydenhuollon ammattilaisen mielipiteen tai uusia reseptin?

Verkkovastaanotolla (hinta 9,90 € Kela-korvauksen jälkeen) saat heti yhteyden paikalla olevaan asiantuntijaan pikaviestin tai videochatin välityksellä.

Mikäli et tarvitse vastausta heti, voit lähettää kysymyksen jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista. Kysy asiantuntijalta

Siirry verkkovastaanotolle

Lataa Meedocin sovellus

Get it on Google Play

Yhteistyössä Meedoc

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuoltoalan ammattilaisen vastaanotolle valitsemallesi lääkäriasemalle.

Ajan varaaminen palvelun kautta on maksutonta.

Ajanvaraukseen

Yhteistyössä Tohtorille.fi

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.