Voi hyvin

Yrteillä höystetty kurpitsakeitto

50 min
KA
SO
0
0

Kurpitsa on mieto ja monipuolinen kasvis, jota viljellään maailmalla monia eri lajikkeita. Meillä tunnetuin on keltainen talvikurpitsa, josta valmistuu kätevästi keittoja, patoja ja piiraita. Siitä voi myös valmistaa kurpitsalaatikkoa perinteisen lanttulaatikon tapaan. Kurpitsa sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia. Talvikurpitsa säilyy huoneenlämmössä syksystä noin helmikuuhun, joten sitä on helppo säilöä kotioloissa. Vaikka kurpitsa menestyy meillä hyvin, se on tullut tutuksi monikäyttöisenä kasviksena vasta viime vuosina. Kurpitsa on herkkua myös nopeasti pannulla paistettuna vaikkapa purjon kanssa.
Tulosta

Ainekset

  • puolikas pieni purjo
  • 2-3 rklöljyä tai voita
  • 2valkosipulinkynttä
  • reilu kg talvikurpitsaa (myös kesäkurpitsa käy)
  • 3perunaa
  • 1 lvettä
  • 2 tlkuivattua tai
  • 3-4 rkltuoretta meiramia
  • ripaus mustapippuria
  • n. 1-2 tlsuolaa
  • 3 rklsitruunamehua
  • 2 dlkermaa tai kasviskermaa
  • kourallinen tuoretta oreganoa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori ja lohko kurpitsa ja perunat reiluiksi paloiksi. Pilko myös purjo. Paista kasviksia ja valkosipulia hetki öljyssä tai voissa ja lisää vesi. Hauduta keittoa noin 40 minuuttia ja soseuta se.

Lisää lopuksi pippuri, suola, sitruunamehu, kerma ja tuore oregano. Nauti sienipasteijoiden kanssa.

Teksti: Tuija Ruuska

MITÄ PIDIT?
0