Punajuuri-suklaakakku
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minMehevä suklaakakku maistuu ihanalta kahvin kanssa.
KA
MA
2.8
Kuvat
Julkaistu 10.4.2018

Punajuuri-suklaakakku
Reseptin ainekset (8-10 annosta)
- 3 punajuurta
- 3kananmunaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 ½ dlfariinisokeria
- 1 dlmantelijauhoja
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 rklkaakaojauhetta
- 200 gtummaa suklaata (70 %)
- 1 dlrypsiöljyä
Kuorrutus:
- ¾ dlkermaa
- 100 gtummaa suklaata (70 %)
- 1 rklvoita
Koristeluun:
- kookoshiutaleita
- saksanpähkinöitä
1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne neljään osaan. Keitä kattilassa täysin kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna juuresten jäähtyä. Soseuta ne tasaiseksi soseeksi.
2. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi punajuurisose, rouhittu suklaa ja öljy.
3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin.
4. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Tee kuorrutus. Lämmitä kerma hiukan kädenlämpöistä kuumemmaksi, älä anna kiehua. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon voi kiiltoa lisäämään ja anna sulaa.
6. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele kookoshiutaleilla ja pähkinärouheella.