Voi hyvin

Tomaatti-vuohenjuustopiiras

45 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
35 min
Tässä piiraassa tuoreet tomaatit ja yrtit kruunaavat hempeän vuohenjuuston aro- min. Piiraasta tulee kauniin aurinkoinen, jos käytät siihen sekä punaisia että keltaisia luumutomaatteja. Jauhetuilla siemenillä saa helposti ravintoa ja makua piiraspohjiin ja muihin leivonnaisiin.
KA
SO
0
0
Julkaistu: 10.4.2018


Ainekset

Pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 dlkokojyväjauhoja
  • 2 dlvaaleita vehnä- tai spelttijauhoja
  • 1 dljauhettuja auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kermaviiliä tai jogurttia
  • ripaus suolaa
  • 1 luomukananmuna

Täyte:

  • 150 gpehmeätä vuohenjuustoa tai maustamatonta hovijuustoa
  • (2 rkl vettä)
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • kourallinen tuoretta oreganoa
  • 2-3 murskattua valkosipulia
  • suolaa, mustapippuria
  • 8 luumutomaattia
  • 1-2pientä punasipulia
  • (päälle 2 dl raastettua juustoa)
Tulosta

Pohja:

Pehmennä voi tai margariini huoneenlämpöiseksi. Jauha siemenet hienoksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Sekoita jauhot ja siemenet rasvaan. Lisää kermaviili tai jogurtti, rikkivatkattu muna ja ripaus suolaa. Sekoita huolellisesti ja painele taikina uunipellille. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia ennen täytteen lisäämistä.

Täyte:

Sekoita juusto tahnamaiseksi lusikalla ja lisää mausteet. Mikäli juusto ei notkistu tarpeeksi, voit lisätä siihen vähän vettä. Levitä seos piiraspohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja sipulit ja aseta ne pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja paista muutama minuutti.

Teksti: Tuija Ruuska

Kommentoi »