Voi hyvin

Tofu-kasvishernekeitto

15 h
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Tofu-kasvishernekeitto taltuttaa kovemmankin nälän! Lisää makua savupaprikalla ja kylmäsavutofulla.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6)

Tofu-kasvishernekeitto

  • 500 gherneitä (kuivattuna)
  • 2 lvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1laakerinlehti
  • 3 porkkanaa
  • 1palsternakka
  • 0.5 tlsavupaprikajauhetta
  • 2 tlmeiramia
  • 1 tltimjamia
  • 300 gtofua (kylmäsavustettu)
  • 0.5 rklrypsiöljyä
  • 2 tlpiparjuuritahnaa
  • 1 dlkaurafraichea

Tee näin

15 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN14 h

1. Huuhtele herneet siivilässä. Liota herneitä kylmässä vedessä yön yli.

2. Pane herneet seuraavana päivänä kattilaan. Lisää uusi vesi, suola ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.

3. Kuori ja silppua sipulit. Lisää ne keittoon. Lisää myös laakerinlehti. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen puolitoista tuntia.

4. Kuori juurekset. Viipaloi porkkanat ja kuutioi palsternakka. Lisää juurekset keittoon. Lisää tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehua vielä puoli tuntia.

5. Mausta kasvishernekeitto meiramilla, timjamilla ja savupaprikalla. Anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Tarkista maku.

6. Kuutioi tofu ja ruskista kuutiot pannulla öljyssä. Lisää tofut keittoon tai tarjoa erikseen hernekeiton lisäkkeenä. Tarjoa keiton kanssa kaurapohjaista fraichea ja raastettua piparjuurta.

MITÄ PIDIT?
0