Sokerittomat suklaakeksit

1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
45 min
Nämä helpot ja herkulliset suklaahippukeksit makeutetaan hunajalla.
SO
3.5
1
Julkaistu: 11.7.2018


Reseptin ainekset (12-15 kpl)

Suklaakeksit

  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 2 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1 tlaitoa vaniljaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklsulatettua voita
  • 1kananmuna
  • 1 1/4 dlhunajaa
  • 100 gsokeritonta suklaata
Tulosta

1. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita sula voi, muna ja hunaja toisessa kulhossa. Yhdistä aineet ja ­sekoita ­tasaiseksi.

2. Rouhi suklaa. Lisää puolet siitä taikinaan. Laita taikina kylmään 30 minuutiksi.

3. Kaada työpöydälle ja ­pyöritä tangoksi. Leikkaa 12–15 osaan. Laita pellille ja muotoile pyöreäksi keksiksi. Jätä laajenemisvaraa.

4. Paista 175 asteisessa ­uunissa 12–13 minuuttia.

5. Ota keksit pois uunista, kun ne ovat saaneet väriä ja reunat alkavat ruskistua. Paina kuumien keksien päälle loput suklaasta. ­Anna jäähtyä.

1 kommentti