Voi hyvin

Sitruunasorbetti

5 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
4 h
Runsaasti C-vitamiinia sisältävistä sitruunoista valmistat raikkaan sorbetin, joka maistuu loistavasti väliruokana ennen raakakakkua.
0
0


Ainekset (6-8 annosta)

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3(luomu)sitruunan mehu
  • ½(luomu)sitruunan kuori
  • 2valkuaista
Tulosta

Laita kattilaan vesi ja sokeri. Anna kiehahtaa niin, että sokeri sulaa. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

Kaada massa teräskulhoon, peitä ja pakasta tunnin verran.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto kohmeisen massan joukkoon.

­Laita takaisin pakasteeseen. ­Sekoita massaa ensimmäisen kahden tunnin aikana muutaman kerran. Voit myös käyttää jäätelökonetta sorbetin valmistukseen.

Ota sorbetti vähän ennen tarjoilua pehmenemään huoneenlämpöön. Pyöritä palloja ja nauti välittömästi.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »