Voi hyvin

Sipulikupit suppilovahverotäytteellä

1 h 15 min
KA
0
1

Sipulikupit sopivat täydellisesti alkuruoaksi tai näppipaloiksi.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström, Timo Pyykkö

Ainekset (24)

Sipulikupit

  • 4punasipulia (pientä)
  • 1,5 dl punaviinietikka
  • 1.5 dlvettä
  • 1.5 rklsokeria

Täyte

  • 1 dlspeltti-risottohyviä
  • 1 rklkasvisfondi
  • 1 tlsuolaa
  • 100 gsuppilovahveroita
  • 1 tlhunajaa (juoksevana)
  • 0,5 tlmustapippuria
  • 1 dltinjamia (hienonnettuna)

Viimeistelyyn

  • 150 granskankermaa
  • 1 rkltimjamia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min
  1. Keitä täytteen spelttisuurimot kasvisfondilla ja suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia.
  2. Kuori ja halkaise sipulit.
  3. Mittaa kattilaan etikka, vesi ja sokeri. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää sipulinpuolikkaat ja keitä noin viisi minuuttia. Nosta sipulit liemestä ja anna jäähtyä.
  4. Irrota sipulinpuolikkaiden kerrokset toisistaan niin, että saat kuppeja. Hienonna sipuleiden sisimmät osat.
  5. Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Nosta sienet pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä on haihtunut enin neste. Kumoa sienet kulhoon ja lisää silputut sipulit.
  6. Sekoita spelttisuurimot sieni-sipuliseoksen joukkoon. Lisää juokseva hunaja, suola, mustapippuri ja timjami.
  7. Täytä sipulikupit sieni-spelttiseoksella. Lisää päälle nokare ranskankermaa ja pieni timjaminoksa.

MITÄ PIDIT?
0