Voi hyvin

Sipulicarbonara

30 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen10 min
Sipulicarbonara on pehmeän sipulin, viinirypäleiden ja juuston täydellinen liitto.
KA
0
0
Kuvat Satu Nyström, Timo Pyykkö


Ainekset (4)

Sipulicarbonara

  • 300gspagetti (Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Ota desi keitinvettä talteen)
  • 3sipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlrosmariinia (hienonnettuna)
  • 100 gtummia viinirypäleitä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 100 gparmesaani- tai pecourinojuustoa (raastettuna)
  • 3munaa
  • 1 dlsipulirouhetta (paahdettuna)
Tulosta
  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja rosmariini. Puolita rypäleet.
  2. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja sokeripannulle ja paista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää joukkoon viinirypäleet, rosmariini, pippuri ja suola. Kuumenna ja nosta pannu sivuun odottamaan.
  3. Raasta juusto. Riko munat kulhoon ja lisää juusto joukkoon. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  4. Ota desi pastavettä talteen. Kaada pasta siivilään, valuta hetki ja kaada pasta takaisin kattilaan.
  5. Sekoita muna-juustoseos ja keitinvesi heti pastan joukkoon ja sekoita voimakkaasti, kunnes juusto sulaa. Lisää paistetut sipulit ja viinirypäleet pastan joukkoon.
  6. Viimeistele pasta sipulirouheella.
MITÄ PIDIT?
0