Voi hyvin

Siemennäkkärit tykkäävät manteleista

16 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
16 h
Karita Tykän ohjeessa siemennäkkileivät voidellaan maittavalla manteli-cashewtuorejuustolla.
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
0
Julkaistu 10.4.2018


Reseptin ainekset (n. 20 kappaletta)

Siemennäkkileivät

  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • ¾ dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dlpellavansiemeniä jauhettuna
  • ¾ dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • ½ dlkokonaisia pellavansiemeniä
  • 2 rklchiansiemeniä
  • 1-2 rklpsylliumkuitua
  • 1 ½ dlkuivattuja yrttejä (rosmariinia, basilikaa ja timjamia)
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • 1 dlvettä
  • 2 rklkookosöljyä
  • 1 rklvaahterasiirappia

Manteli-cashewtuorejuusto:

  • 2 dlcashewpähkinöitä
  • 1 dlmantelijauhoa
  • 5-6 rklvettä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 3 rklravintohiivaa
  • ½ dlsuolaa
Tulosta

Siemennäkkileivät:

1. Liota auringonkukan- ja kurpitsan­siemeniä vedessä 4–6 tuntia. Valuta hyvin.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Yhdistä vesi, öljy ja vaahtera­siirappi toisessa astiassa. Sekoita ne sitten keskenään.

3. Tasoittele seos leivinpaperin päälle kuivurin levylle. Leikkaa näkkileipälevy paloiksi terävällä veitsellä.

4. Kuivata 42 asteessa noin 12 tuntia.

Käännä toista peltiä apuna käyttäen ja jatka, kunnes näkkileivät ovat täysin kuivia ja rapeita. Hyvin kuivatettuina ne ­säilyvät kuivassa ja tiiviissä astiassa parikin ­kuukautta.

Vinkki: Voit tehdä näkkileivät myös perinteiseen tapaan uunissa, mutta sitten ne eivät ole enää raakaruokaa. Paista näkkileipiä 175 asteessa noin 15 minuuttia, käännä ja jatka paistamista tarvittaessa 5–10 minuuttia.

Manteli-cashewtuorejuusto:

1. Liota pähkinöitä vedessä vähintään tunti. Huuhtele ja valuta hyvin.

2. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi.

3. Jaa massa kahteen kulhoon. Mausta toinen osa mustapippurilla ja rosmariinilla, toinen paprikalla ja chilillä. Tarkista maku. Levite säilyy jääkaapissa noin viikon.

Katso myös nämä
Kommentoi »