Siemennäkkileivät:
1. Liota auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä vedessä 4–6 tuntia. Valuta hyvin.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Yhdistä vesi, öljy ja vaahterasiirappi toisessa astiassa. Sekoita ne sitten keskenään.
3. Tasoittele seos leivinpaperin päälle kuivurin levylle. Leikkaa näkkileipälevy paloiksi terävällä veitsellä.
4. Kuivata 42 asteessa noin 12 tuntia.
Käännä toista peltiä apuna käyttäen ja jatka, kunnes näkkileivät ovat täysin kuivia ja rapeita. Hyvin kuivatettuina ne säilyvät kuivassa ja tiiviissä astiassa parikin kuukautta.
Vinkki: Voit tehdä näkkileivät myös perinteiseen tapaan uunissa, mutta sitten ne eivät ole enää raakaruokaa. Paista näkkileipiä 175 asteessa noin 15 minuuttia, käännä ja jatka paistamista tarvittaessa 5–10 minuuttia.
Manteli-cashewtuorejuusto:
1. Liota pähkinöitä vedessä vähintään tunti. Huuhtele ja valuta hyvin.
2. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi.
3. Jaa massa kahteen kulhoon. Mausta toinen osa mustapippurilla ja rosmariinilla, toinen paprikalla ja chilillä. Tarkista maku. Levite säilyy jääkaapissa noin viikon.
Siemennäkkileivät:
1. Liota auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä vedessä 4–6 tuntia. Valuta hyvin.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Yhdistä vesi, öljy ja vaahterasiirappi toisessa astiassa. Sekoita ne sitten keskenään.
3. Tasoittele seos leivinpaperin päälle kuivurin levylle. Leikkaa näkkileipälevy paloiksi terävällä veitsellä.
4. Kuivata 42 asteessa noin 12 tuntia.
Käännä toista peltiä apuna käyttäen ja jatka, kunnes näkkileivät ovat täysin kuivia ja rapeita. Hyvin kuivatettuina ne säilyvät kuivassa ja tiiviissä astiassa parikin kuukautta.
Vinkki: Voit tehdä näkkileivät myös perinteiseen tapaan uunissa, mutta sitten ne eivät ole enää raakaruokaa. Paista näkkileipiä 175 asteessa noin 15 minuuttia, käännä ja jatka paistamista tarvittaessa 5–10 minuuttia.
Manteli-cashewtuorejuusto:
1. Liota pähkinöitä vedessä vähintään tunti. Huuhtele ja valuta hyvin.
2. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi.
3. Jaa massa kahteen kulhoon. Mausta toinen osa mustapippurilla ja rosmariinilla, toinen paprikalla ja chilillä. Tarkista maku. Levite säilyy jääkaapissa noin viikon.