Voi hyvin

Raakaruoka: gluteeniton avokado-suklaakakku

7 h 15 min
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
0

Taivaallinen avokado-suklaakakku on niin vegaanin, raakaruoan ystävän kuin tavallisenkin herkuttelijan mieleen. Suklaakakku on myös gluteeniton. Uunia ei tarvita!
Tulosta
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (10 hengelle)

Suklaakakkupohja:

  • 150 gmanteleita
  • 100 g taateleita
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 ½ tlvettä

Täyte:

  • 4isoa avokadoa
  • 2klementiinin raastettu kuori
  • 1vaniljatanko
  • 100 g kaakaojauhetta
  • 100 gkookosöljyä
  • 100 g ruokosokeria
  • ripaus merisuolaa

Lisäksi:

  • kookoslastuja
  • raakasuklaata
  • kaakaojauhetta

Tee näin

7 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN7 h
  1. Liota manteleita vedessä yön yli tai vähintään kuusi tuntia. Huuhtele ja jauha mantelit hienoiksi rakeiksi teho­sekoittimella. Poista taateleista kivet ja pilko ne. Lisää kaakaojauhe ja taatelit manteleiden joukkoon. Jatka jauhamista kunnes taikina on tasaista. Lisää vettä tarvittaessa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja­vuoan pohjalle, halkaisija 22 cm. Siirrä jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Kuori ja pilko avokadot. Pese ja raasta klementiinien kuori. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisältä siemenet kulhoon. Mittaa muut paitsi klementiinin kuoriraaste kulhoon. Sekoita ainekset sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Mausta lopuksi klementiinin kuorella.
  3. Kaavi täyte pohjan päälle. Siirrä kakku pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Koristele kakku kookos­lastuilla ja rouhitulla raakasuklaalla. Siivilöi kakun päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit maustaa täytteen myös appelsiinin, limen tai sitruunan kuorella ja sekoittaa joukkoon pähkinöitä. Koristeeksi sopivat myös tuoreet marjat.

MITÄ PIDIT?
0