Raakakakkutikkarit

1 h 15 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Juhlien takuuvarma hitti on raakasuklaasta tehdyt kakkutikkarit. Kaunis koristelu syntyy karpalojauheella!
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
0
Julkaistu: 10.7.2018


Ainekset (20 kpl)

Raakakakkutikkarit

  • 5 dlpekaanipähkinöitä
  • 5 dlkivettömiä taateleita
  • 1 rklkookosöljyä
  • 2 rklraakakaakaojauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlinkiväärijauhetta

Kuorrutus

  • 1 dlkookosöljyä
  • 2 dlraakakaakaojauhetta
  • 1/2 dlagavesiirappia

Koristelu

  • karpalojauhetta
Tulosta

1. Laita tehosekoittimeen pähkinät, paloitellut taatelit, sulatettu kookos­öljy,­ kaakao, kaneli ja inki­vääri­­jauhe. Aja massaksi. Pähkinät saavat jäädä rouheeksi.

2. Pyöritä massasta 20 kakku­palloa. Laita kylmään kovettumaan.

3. Tee kuorrutus. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Siivilöi joukkoon kaakao­jauhe. Mausta siirapilla.

4. Pyöritä kakkupallot kuorrutuksessa, valuta ja asettele takaisin lautaselle. Laita kylmään hetkeksi kovettumaan. Pidä kuorrutusta koko ajan vesi­hauteessa, ettei se jämähdä.

5. Irrota pallot veitsen avulla ja työnnä jokaiseen­ palloon tikku. Pyöritä uudel­leen kuorrutteessa. Käytä lusikkaa apuna.

6. Aseta kuivumaan pystyyn esimerkiksi kulhoon ­joka on täytetty sokerilla tai Oasis-kukkasieneen.

7. Ripottele tikkareiden pinnalle karpalojauhetta ja laita ne vielä hetkeksi kylmään.

Kommentoi »