Voi hyvin

Pyöräytä suolainen piirakka

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Suolainen piirakka kannattaa valmistaa kaaleista, porkkanoista ja muista juureksista. Kokeile lehtikaalipiirakkaa.
KA
SO
0
0
Julkaistu: 10.4.2018


Ainekset

Piirakkapohja :

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunasosejauhetta
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 100 gmargariinia
  • 1 dlkylmää vettä

Piirakan täyte:

  • 150 glehtikaalia
  • 1 sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklöljyä
  • 3kananmunaa
  • 1 ½ dlranskankermaa
  • 1 dlmaitoa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 150 gvuohenjuustoa
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
Tulosta
  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Nosta pohjataikina noin 15 minuutiksi kylmään.
  2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa ala­tasolla noin 10 minuuttia.
  3. Pese lehtikaalin lehdet, poista lehtiruoti ja silppua lehdet karkeasti.
  4. Kiehauta kaalisilppua muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  5. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, kunnes sipuli on pehmennyt.
  6. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää ranskankerma, maito, suola ja mustapippuri. Sekoita. Murustele vuohenjuusto joukkoon.
  7. Rouhi saksanpähkinöitä pienemmiksi.
  8. Lisää munamassan joukkoon valutettu lehtikaali ja sipulit. Levitä seos esipaistetun taikinan päälle. Ripottele pinnalle rouhitut saksanpähkinät.
  9. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentoi »