Voi hyvin

Punajuuri-feta-lehtikaali-linssivuoka

1 h 40 min
KA
MU
3.5
0

Punajuuri-linssivuoka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena.
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4–6 annosta)

Punajuurivuoka

  • 2 dlvihreitä linssejä
  • 3½ dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 4punajuurta
  • 200 glehtikaalia
  • 200 gfetajuustoa
  • 3 rklöljyä
  • ½ tlkuivattua rosmariinia
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • 2 rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN20 min
  1. Keitä linssit kypsäksi kasvislie­messä. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Paahda pestyjä punajuuria 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa lehtikaalin kovat ruodit pois ja suikaloi lehdet pienemmiksi. Kuutioi fetajuusto.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle kolmasosa linsseistä, lehtikaalia, punajuuria ja fetajuustoa. Mausta välit kuivatuilla yrteillä, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Tee yhteensä kolme kerrosta.
  4. Paista 200 asteessa noin 20 ­minuuttia, kunnes pinta ruskistuu

Tiesitkö?

  • Juureksesta saat magnesiumia, kaliumia, kalsiumia, vihreistä linsseistä proteiinia ja lehtikaalista C-vitamiinia.
  • Punajuuren nitraatti laskee verenpainetta. Kauniin juureksen kuidut tekevät hyvää myös ruuan sulatukselle.
MITÄ PIDIT?
3.5