Voi hyvin

Punajuuripizza

1 h 35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 20 min
Punajuuri tuo hehkeyttä ja terveyttä pizzapohjaan.
KA
SO
0
0
Julkaistu: 10.4.2018


Ainekset

Pohja:

  • 2 dlpunajuurimehua
  • 1 tlintiaanisokeria
  • 1 rklkuivahiivaa
  • suolaa
  • 5 dlspelttivehnäjauhoja
  • 1 rklkylmäpuristettua kookosöljyä
  • jauhoja leipomiseen

Parsakaalipesto:

  • ½parsakaalin kukinnosta
  • 50 graastettua pecorinojuustoa
  • neljä kevätsipulinvartta
  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • ½sitruunan mehu
  • ½ dlhyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Pizzan päälle:

  • paahdettuja punajuuren siivuja
  • 75 gmozzarellajuustoraastetta
  • 5-6herkkusientä siivutettuna
  • rucolaa, pinaattia, viinisuolaheinää tai lehtikaalia
  • oranssi tomaatti
Tulosta

1. Valmista pizzapohja. Lämmitä punajuurimehu hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää sokeri ja hiiva, sekoita ja anna hiivan kuplia noin 10 minuuttia. Lisää suola ja jauhot, vaivaa taikinaa hetki. Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy. Nostata taikinaa vähintään 40 minuutin ajan.

2. Kuori ja siivuta pizzan päälle tuleva puna juuri juustohöylällä lastuiksi. Levitä lastut pellille leivinpaperille ja pirskottele niille hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Paahda palat pehmeiksi 200 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Valmista parsakaalipesto. Pilko puolikas parsakaalinkukinto pienemmiksi paloiksi, raasta pecorinojuusto ja pilko kevätsipulin varret. Laita kurpitsansiemenet, sitruunamehu ja öljy muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen ja surauta sileäksi pestoksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa juoksevuutta oliiviöljyllä.

4. Painele taikinasta käsin pellille leivin paperin päälle soikionmallinen pizza. Taikina on löysää. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Levitä pizzapohjalle pestoa, juusto raastetta ja sienisiivut.

5. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele kypsä pizza rucolalla tai vastaavalla salaatilla, tomaattisiivuilla ja paahdetuilla punajuurisiivuilla.

1 pizza alkupalaksi neljälle salaatin kanssa, valmistusaika noin 60 minuuttia.

Kommentoi »