Voi hyvin

Porkkanapihvit ja kurkku-jogurttikastike

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Raikas ja terveellinen vaihtoehto kotona kokkaamiseen.
KA
SO
0
0
Julkaistu: 10.4.2018


Ainekset

Pihvit:

  • 1 sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 dlporkkanaraastetta
  • 2 ½ dlmantelimaitoa
  • 2 ½ dlspelttijauhoja
  • 1 tlkuivattua basilikaa
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • ¼ tlmustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Kurkku-jogurttikastike:

  • ½kurkku
  • 2 dlsoijajogurttia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlsitruunanmehua
  • 1 tloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta persiljaa
  • 1 rkltuoreita mintunlehtiä
  • 1 rkl tuoretta korianteria
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlhienoa Himalajan suolaa
Tulosta

Kuumenna uuni 225-asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla.

Kuori porkkanat ja raasta hienolla terällä. Lisää porkkanaraasteen joukkoon sipulit, maito, jauhot ja mausteet. Sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pihvejä.

Voitele esimerkiksi Himalajan suolasta tehty paistolevy öljyllä ja aseta pihvit levylle. Laita levy uunipellille ja suojaa se leivinpaperilla. Levyltä saattaa valua nestettä uunin pohjalle. Paista uunissa noin 15−20 minuuttia. Käännä pihvejä kerran paistamisen aikana.

Tee kastike:

Raasta kurkku karkealla terällä ja laita siivilään valumaan. Sekoita jogurtin joukkoon valutettu kurkkuraaste, hienonnettu valkosipulinkynsi, sitruunanmehu, öljy, hienonnettu persilja, minttu ja korianteri. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Laita kylmään maustumaan.

Vinkki! Himalaja-kokkauslevyllä paistaessa ruokaan ei tarvitse lisätä suolaa erikseen, vaan levyn pinta antaa ruoalle luonnollisen ja hienostuneen maun. Se sopii grilliin ja uuniin. Viilennetyltä suolalevyltä voi tarjota sushia, salaattia tai juustoja. Anna levyn jäähtyä käytön jälkeen. Pese levy pehmeällä harjalla ilman pesuainetta.

Kommentoi »