Voi hyvin

Porkkalaa ja piparjuurta

49 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
48 h
Vegaaninen jouluherkku porkkala eli porkkanalohi muistuttaa kylmäsavulohta maultaan ja ulkonäöltään.
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
0
Julkaistu 19.12.2018


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1/2 kgporkkanoita
  • 1/2 lvettä
  • 2 rklmerisuolaa

Marinadi

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 tlkylmäsavuaromia
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • tummaa leipää
  • 1 rasiakaura påMackan-levitettä
  • piparjuurta
  • tuoretta tilliä
Tulosta

Kuori porkkanat. Laita porkkanat suolalla maustettuun veteen kiehumaan 20 minuutiksi. Ota pois kattilasta ja jäähdytä.

Leikkaa porkkanasta juusto­höylällä ohuita siivuja ja laita rasiaan.

Tee marinadi. Sekoita öljyn sekaan kaikki ainekset ja kaada porkkanasuikaleiden joukkoon. Sekoita varovasti. Peitä kelmulla ja laita kylmään kahdeksi vuorokaudeksi marinoitumaan.

Levitä leivälle kauralevitettä, nosta päälle marinoitua porkkanaa. Raasta päälle piparjuurta ja koristele tillillä.

Kommentoi »