Porkkalaa ja piparjuurta
49 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
48 h Vegaaninen jouluherkku porkkala eli porkkanalohi muistuttaa kylmäsavulohta maultaan ja ulkonäöltään.
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
Kuvat
Julkaistu 19.12.2018

Porkkalaa ja piparjuurta
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1/2 kgporkkanoita
- 1/2 lvettä
- 2 rklmerisuolaa
Marinadi
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 tlkylmäsavuaromia
- 1 tlvalkoviinietikkaa
- 1 tlsuolaa
Lisäksi
- tummaa leipää
- 1 rasiakaura påMackan-levitettä
- piparjuurta
- tuoretta tilliä
Kuori porkkanat. Laita porkkanat suolalla maustettuun veteen kiehumaan 20 minuutiksi. Ota pois kattilasta ja jäähdytä.
Leikkaa porkkanasta juustohöylällä ohuita siivuja ja laita rasiaan.
Tee marinadi. Sekoita öljyn sekaan kaikki ainekset ja kaada porkkanasuikaleiden joukkoon. Sekoita varovasti. Peitä kelmulla ja laita kylmään kahdeksi vuorokaudeksi marinoitumaan.
Levitä leivälle kauralevitettä, nosta päälle marinoitua porkkanaa. Raasta päälle piparjuurta ja koristele tillillä.