Kauneus ja Terveys

Papu-omena-juustosalaatti

12 h
{
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
10 h
Raikas ja maukas salaatti syntyy pavuista, omenasta ja juustosta.
GL
KA
MU
SO
0
0
Julkaistu: 31.1.2019


Ainekset (4 annosta)

Papu-omena-juustosalaatti

  • 1 ½ dlvalkoisia papuja
  • 1 ½ dl härkäpapuja
  • 4perunaa
  • 2omenaa
  • ½purjo
  • 200 gkovaa juustoa (keltainen cheddar)
  • salaattisekoitusta (viinisuola heinä, rukola, jääsalaatti ja vuonankaali)

Kastike

  • 1 dlöljyä
  • 1 ½ dlvalkosipulia
  • 6 rklsitruunamehuahyppysellinen sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Tulosta
  1. Liota papuja yön yli (8-10h ), huuhtele ja keitä ohjeen mukaan kypsiksi (45-90 min + 30 min)
  2. Keitä perunat kypsiksi tai käytä edellisenä päivänä keitettyjä.
  3. Leikkaa omenat kuorineen lohkoiksi, ja laita sitruunamehua päälle, etteivät ne tummu.
  4. Halkaise purjo ja pese se hyvin. Hienonna purjosta valkoista ja vihreää osaa. Leikkaa juusto pieniksi suupaloiksi.
  5. Tee kastike. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu valkosipuli, mehu ja mausteet. Kaada puolet kastikkeesta vähän lämpimien papujen päälle ja anna maustua.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »