Papu-omena-juustosalaatti
12 h
{
Aktiivinen
2 h Passiivinen
10 h Raikas ja maukas salaatti syntyy pavuista, omenasta ja juustosta.
GL
KA
MU
SO
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.1.2019

Papu-omena-juustosalaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
Papu-omena-juustosalaatti
- 1 ½ dlvalkoisia papuja
- 1 ½ dl härkäpapuja
- 4perunaa
- 2omenaa
- ½purjo
- 200 gkovaa juustoa (keltainen cheddar)
- salaattisekoitusta (viinisuola heinä, rukola, jääsalaatti ja vuonankaali)
Kastike
- 1 dlöljyä
- 1 ½ dlvalkosipulia
- 6 rklsitruunamehuahyppysellinen sokeria
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Liota papuja yön yli (8-10h ), huuhtele ja keitä ohjeen mukaan kypsiksi (45-90 min + 30 min)
- Keitä perunat kypsiksi tai käytä edellisenä päivänä keitettyjä.
- Leikkaa omenat kuorineen lohkoiksi, ja laita sitruunamehua päälle, etteivät ne tummu.
- Halkaise purjo ja pese se hyvin. Hienonna purjosta valkoista ja vihreää osaa. Leikkaa juusto pieniksi suupaloiksi.
- Tee kastike. Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu valkosipuli, mehu ja mausteet. Kaada puolet kastikkeesta vähän lämpimien papujen päälle ja anna maustua.