Voi hyvin

Misokeitto

15 min
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
0

Herkullinen japanilainen misokeitto lämmittää.
Tulosta

Ainekset

Misokeitto

  • pala purjoa
  • 1porkkana
  • pala kombu-merilevää (tai wakamea)
  • 200 gsiitakesieniä
  • 2valkosipulin kynttä
  • 1 l vettä
  • 3-4 rkl vaaleaa tai
  • 2-3 rkltummaa misoa
  • 2 dlkevätsipulia
  • 1 rklmiriniä (tai 1–2 tl vaahterasiirappia)
  • 2-3 rklsoijakastiketta

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN5 min
  1. Suikaloi purjo ja porkkana. Viipaloi sienet ja valkosipulin kynnet.
  2. Laita vesi kattilaan, kiehauta ja lisää kasvikset ja valkosipuli.
  3. Keitä muutama minuutti. Sekoita miso pieneen vesitilkkaan ja lisää keittoon.
  4. Lisää kevätsipuli, mirin ja soijakastike. Tarjoile heti.

Soijapavuista ja viljasta valmistettu misotahna kuuluu japanilaisen keittiön perusraaka-aineisiin.

Perinteiseen misokeittoon käytetään dashilientä, jossa on usein mausteena kuivattuja tonnikalahiutaleita.

Keiton voi valmistaa myös vegetaarisena.

Merileviä käytettäessä keittoon saadaan mieto merellinen maku.

MITÄ PIDIT?
0