Kauneus & Terveys

Mansikkasalsa ja paistettua lohta

30 min
0
0

Mansikkasalsa sopii loistavasti myös vaaleiden kalojen kanssa. Lisää ripaus chiliä, niin saat salsaan potkua.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 0,6 kgkirjolohta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 rkl öljyä paistamiseen

Mansikkasalsa:

  • ½ lmansikoita
  • 1½ dlkevätsipulia
  • 10 lehteäsitruunamelissaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • hyppysellinensokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Salsa:

  1. Pese mansikat ja leikkaa niistä kannat.
  2. Pilko kuutioiksi tai lohkoiksi.
  3. Hienonna kevätsipuli ja sitruuna­melissan lehdet.
  4. Yhdistä kaikki loput ainekset ja anna maustua kylmässä kalan valmistuksen ajan.

Kala:

  1. Kuivaa kala talouspaperilla ja nypi ruodot.
  2. Leikkaa annospaloiksi.
  3. Paista öljytyllä pannulla nahkapuoli alaspäin noin 3 minuuttia per puoli.
  4. Mausta suolalla ja pippu­rilla.
  5. Tarjoa mansikkasalsa lohen ja esimerkiksi uusien perunoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
0