Kauneus ja Terveys

Maidoton korvapuusti

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Maidottoman korvapuustin valmistukseen käytetään soijajuomaa. Lämmin korvapuusti on päivän pelastus!
MA
5
1
Julkaistu: 25.9.2019


Ainekset

Korvapuustin taikina

  • 40 gtuorehiivaa
  • 5,5 dlsoijajuomaa (kädenlämpöisenä)
  • 190 gsuolaton voita tai margariinia
  • 150 gsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 kgerikoisvehnäjauhoa (1 dl leipomiseen)

Korvapuustin täyte

  • 125 gpehmeää voita tai margariinia
  • 125 gfariinisokeria
  • 1 rkljauhettua kanelia
  • (1 vanilja- tangon siemenet)tämä tekee pullasta erikoisluksuksen (Sekoita lopuksi kaikki ainekset kulhossa keskenään vispilällä.)

Kiiltoa korvapuustin pintaan

  • ½ dlsokeria
  • ½ dlvettä
  • 1 rklsitruunanmehua
Tulosta

Korvapuustin valmistus

Kiehauta ainekset keskenään. Sivele pullat tällä sokeriliemellä suoraan uunista tulleina, näin pullan pinta saa ekstrahienon kiillon

  1. Sekoita kaikki ainekset niin, että käytät jauhoista aluksi vain puolet, vaivaa tasaiseksi.
  2. Lisää loput jauhot kolmessa erässä tasaiseksi vaivaten. Jätä huoneenlämpöön, laita liina kulhon päälle ja anna kohota tuplaksi.
  3. Valmista sillä välin reseptin muut osat (täyte sekä kiiltoa varten sokeriliemi).
  4. Ripottele pöydälle jauhoja ja kaada päälle taikina, jaa kahtia ja kaulitse kumpikin taikina sentin paksuisiksi levyiksi.
  5. Jaa täyte tasaisesti ja levitä molempien taikinalevyjen päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa molemmat rullat viiteen osaan, vuorovinoittain. Päätypalat ovat kokille tippiä, sellaisenaan.
  6. Paina peukulla keskeltä, jolloin korvapuustin muoto syntyy ja herkullinen täyte valahtaa hiukan ulos.
  7. Nosta pullat uunipellille. Kohota uudestaan, noin 25 minuuttia, huoneenlämmössä, vedottomassa paikassa. Sivele munalla, ja jos et halua käyttää munaa, voit voidella ne tässäkin vaiheessa sokeriliemellä.
  8. Paista 170-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ota pois uunista ja sivele kuumat pullat sokeriliemellä.
  9. Nauti!
1 kommentti