Kauneus & Terveys

Maa-artisokkakeitto

40 min
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
0

Samettinen ja aromaattinen maa-artisokkakeitto sopii myös alkuruoaksi.
Tulosta
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Maa-artisokkakeitto

  • ½ kgmaa-artisokkaa
  • 5jauhoista perunaa
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1lkasvislientä
  • 2 dlkaurakermaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl muskottipähkinää

Päälle:

  • ½ dlkurpitsansiemeniä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN
  1. Pese ja kuori maa-artisokat ja perunat. Laita ne kylmään veteen odottamaan, etteivät ne tummu. Leikkaa juurekset pienemmiksi. Kuori­ myös sipulit ja paloittele.
  2. Laita pilkotut juurekset kattilaan ja kaada kasvisliemi päälle. Keitä täysin kypsiksi.
  3. Soseuta keitto liemineen tasaiseksi.­ Lisää kerma. Mausta suolalla ja raastetulla muskottipähkinällä. Kuumenna uudelleen. Tarkista maku.
  4. Tarjoa keitto paahdettujen siementen kera.
MITÄ PIDIT?
0