Voi hyvin

Lanttukeitto saa makua kardemummasta

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Valitse satokauden herkuista lanttu ja tee siitä maittava keitto.
KA
SO
4
0
Kuvat Sanna Peurakoski


Ainekset (4 alkupala-annosta)

Lanttukeitto

  • 200 glanttua
  • 2sipulia
  • 2 rklvoita
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 3-4 dlkasvislientä
  • 3valkosipulinkynttä
  • ½ tlhienonnettua kardemummaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dlkermaa
Tulosta

1. Kuori ja leikkaa lanttu ja sipuli ­pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne voissa kattilassa rauhallisesti käännellen muutama minuutti. Älä ruskista.

2. Lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää liemi sekä hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes lanttu on kypsää.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Jätä vähän purutuntumaa. Lisää joukkoon kerma.­Tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

4. Tarjoa lisänä paahdettuja kasvislastuja.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »