Kauneus ja Terveys

Kvinoa-avokadosalaatti

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Ruokaisa avokadosalaatti kruunaa aterian.
KA
0
0
Julkaistu: 31.5.2019


Ainekset (4 annosta)

Kvinoa-avokadosalaatti

  • ½ dlrusinoita
  • ½ dlaprikooseja (kuivattuja)
  • 2 dlpunaista kvinoaa
  • 2kevätsipulinvartta
  • 2avokadoa
  • 3 rklkuorimattomia manteleita

Sitrus-persiljakastike

  • 1sitruuna
  • 3 rkloliiviöljyä
  • ¼ tl jauhettua korianteria
  • ¼ tljauhettua kuminaa
  • ¼ tlpaprikajauhetta
  • ½ dlpersiljaa
Tulosta
  1. Liota rusinoita ja suikaloituja aprikooseja kuumassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta hedelmät ja laita sivuun odottamaan.
  2. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä ohjeen mukaan.
  3. Hienonna kevätsipulinvarret.
  4. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Kuutioi tai suikaloi hedelmä­liha. Pirskota pintaan vähän sitruunamehua, ettei avokado tummu.
  5. Tee kastike. Raasta sitruunankuori kulhoon ja purista mehu sitruunasta. Lisää joukkoon öljy, kuivat mausteet ja hienonnettu persilja.
  6. Paahda manteleita kuivalla pannulla niin, että ne saavat hiukan väriä. Hienonna mentelit veitsellä pienemmäksi
  7. Yhdistä hedelmät, kvinoa, kevätsipuli, avokado ja mantelit.
  8. Kaada joukkoon kastike.

Vinkki: Voit käyttää salaatissa kuivattujen aprikoosien tilalla tuoreita.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »