Treeni ja ravinto

Itämainen teriyaki-lohi ja ­pinaattiohratto

1 h
0
0

Itämainen teriyaki-lohi ja ­pinaattiohratto

LA
MA
0
0
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos
Terveellinen ohratto kruunaa mausteisen makean teriyaki-lohen.

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkirjolohta

Kastike/marinadi

  • 3 rklteriyakikastiketta
  • 3 rklhoisinkastiketta
  • 3 rklsoijaa
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 dltummaa sokeria
  • 2valkosipulin kynttä
  • 2 tlraastettua inkivääriä

Pinaattiohratto

  • 1salottisipuli
  • 1 rklöljyä
  • 100 gohrasuurimoita
  • 5 dlkanalientä
  • 50 gtuoretta pinaattia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklruohosipulia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Teriyakilohi:

1. Nypi lohesta ruodot ja irrota nahka. Huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi.

2. Sekoita kastikkeen ainekset ja odota, että sokeri sulaa.

3. Laita lohet muovipussiin ja kaada kastike päälle. Anna marinoitua kylmässä noin 20 ­minuuttia.

4. Nosta lohet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kaada ylimääräinen marinadi kattilaan.

5. Paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Aika riippuu ­lohen paksuudesta.

6. Keitä marinadia miedolla lämmöllä 3–4 minuuttia, kunnes se paksunee hiukan.

7. Ota lohi pois uunista ja ­sivele kastiketta päälle. Koristele ­kevätsipulilla ja seesamin­siemenillä.

Pinaattiohratto:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljytyssä kattilassa minuutin ajan.

2. Lisää siivilässä kylmällä ­vedellä huuhdeltu ohra ja noin puolet kanaliemestä. ­Sekoita ­koko ajan miedolla lämmöllä ja lisää nestettä vähitellen. ­Hauduta kypsäksi.

3. Lisää huuhdeltu pinaatti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

4. Viimeistele hienonnetulla ruoho­sipulilla.

MITÄ PIDIT?
0