Kauneus ja Terveys

Helppo sämpylätaikina - ihanat pinaattisämpylät

1 h 10 min
{
Aktiivinen
Passiivinen
1 h 10 min
Sämpylätaikina, joka jalostetaan speltillä ja pinaatilla. Herkullista!
KA
0
0
Julkaistu: 20.12.2018


Reseptin ainekset (20 kappaletta)

Sämpylätaikina

  • 5 dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 2 tl merisuolaa
  • 2 rklsiirappi
  • 150 g pakastepinaattia
  • 2 dlspelttirouhetta
  • 1 dl vehnänalkioita
  • ½ dlpellavansiemeniä
  • 9–10 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
  • ½ dl oliiviöljyä (voiteluun)
Tulosta
  • Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimän sekaan.
  • Lisää merisuola, siirappi sekä sulaneet ja valutetut pinaatit.
  • Lisää spelttirouhe, vehnänalkiot ja pellavansiemenet.
  • Alusta sämpylätaikinaan jauhot vähitellen niin, että taikina jää pehmeäksi mutta irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  • Lisää vielä öljy.
  • Anna sämpylätaikinan kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  • Jaa sämpylätaikina kahteen osaan ja leivo paloista kaksi noin 40 sentin pituista tankoa jauhojen avulla.
  • Leikkaa tanko kymmeneen kolmionmuotoiseen osaan ja kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  • Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
  • Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kommentoi »