Helppo sämpylätaikina - ihanat pinaattisämpylät
1 h 10 min
{
Aktiivinen
Passiivinen
1 h 10 minSämpylätaikina, joka jalostetaan speltillä ja pinaatilla. Herkullista!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.12.2018

Helppo sämpylätaikina - ihanat pinaattisämpylät
Reseptin ainekset (20 kappaletta)
Sämpylätaikina
- 5 dlpiimää
- 50 ghiivaa
- 2 tl merisuolaa
- 2 rklsiirappi
- 150 g pakastepinaattia
- 2 dlspelttirouhetta
- 1 dl vehnänalkioita
- ½ dlpellavansiemeniä
- 9–10 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
- ½ dl oliiviöljyä (voiteluun)
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimän sekaan.
- Lisää merisuola, siirappi sekä sulaneet ja valutetut pinaatit.
- Lisää spelttirouhe, vehnänalkiot ja pellavansiemenet.
- Alusta sämpylätaikinaan jauhot vähitellen niin, että taikina jää pehmeäksi mutta irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
- Lisää vielä öljy.
- Anna sämpylätaikinan kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
- Jaa sämpylätaikina kahteen osaan ja leivo paloista kaksi noin 40 sentin pituista tankoa jauhojen avulla.
- Leikkaa tanko kymmeneen kolmionmuotoiseen osaan ja kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.