Helppo ja nopea kesäkurpitsa-vuohenjuustofrittata

20 min
KA
0
0

Kesäkurpitsa ja vuohenjuusto ovat lempeä makuyhdistelmä. Frittataan voi laittaa kaikkea, mitä kaapista löytyy. Hyödynnä vaikka edellispäivän salaattitarpeet!
Tulosta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (4 annosta)

Frittata

  • 6munaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1pieni kesäkurpitsa tai puolet isosta
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 1 dlkirsikkatomaatteja
  • 100 gvuohenjuustoa

Lisäksi

  • 1/2ruukkua jääsalaattia
  • 1ruukku villirucolaa
  • 2 rklbalsamicoa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rklpinjansiemeniä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita grillivastus päälle.

2. Riko munat. Mausta suolalla.

3. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulin varret.

4. Kuumenna öljy uunin kestävällä paistinpannulla. ­Kuullota kesäkurpitsoja ja sipuleita pari minuuttia. Lisää puolitetut kirsikka­tomaatit ja kaada munamassa päälle.

5. Kypsennä miedolla ­lämmöllä noin 5–6 minuuttia. Tällöin ­munakas on hyytynyt, mutta pinnalla on vielä löysää keltuaista. Murustele vuohenjuustoa päälle.

6. Laita frittata uuniin grillivastuksen alle ja anna ruskistua noin 2–3 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea päältä.

7. Tee salaatti. Sekoita ­jääsalaatti ja rucola. Kaada balsamico ­öljyyn. Mausta mustapippurilla ja hyppysellisellä suolaa. Kaada salaatin joukkoon ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Tarjoa lämpimän frittatan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0