Voi hyvin

Kurpitsainen Hasselbacka

1 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
Hasselbackan kurpitsa maistuu kalankin kanssa. Ota siemenet talteen, paahda niitä uunissa ja käytä vaikka salaatissa.
KA
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 2 (noin 1½ kg)myskikurpitsaa
  • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 25 gvoita
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ dlkorppujauhoja
  • ½ dlhasselpähkinärouhetta
  • 2 rkllehtipersiljaa
Tulosta
  1. Kuori kurpitsat ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Kaavi lusikalla siemenet pois.
  2. Pane kurpitsat pellille leivin­paperin päälle leikkuupinta alaspäin. Esikypsennä kurpitsoja 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
  3. Leikkaa kurpitsojen pintaan tiheät poikittaiset viillot, älä leikkaa pohjaan asti.
  4. Sekoita valkosipulinkynnet ja voi keskenään ja levitä valkosipulivoi kurpitsojen päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja korppujauhot.
  5. Jatka kurpitsojen kypsennystä vielä noin 20 minuuttia.
  6. Lisää pähkinärouhe, nosta pelti lopuksi ylätasolle ja jatka kypsennystä noin 5 minuuttia.
  7. Ripottele kypsien kurpitsojen pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä

Vitamiineja

Oranssisessa kurpitsassa on karotenoideja, jotka vahvistavat solujen puolustusmekanismeja. Vähäkalorisesta kasviksesta saa myös C- ja B-vitamiineja

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »