Kauneus & Terveys

Hapankaalikeitto

45 min
KA
MA
MU
SO
VE
0
0

Vähäkalorinen hapankaali on valmistettu kaalista maitohappokäymisen avulla.
Tulosta
Teksti Piia Helasto
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 2porkkanaa
  • 1palsternakka
  • 1sipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 ½ lkasvislientä
  • 400 g hapankaalia
  • 1 dl ohrasuurimoita
  • 10 maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min
  1. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota kasviksia minuutin ajan.
  3. Lisää kasvisliemi kattilaan.
  4. Lisää kiehuvaan liemeen hapankaali ja ohrasuurimot.
  5. Mausta maustepippureilla ja laakerinlehdillä.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  7. Tarjoa lisukkeena maustamatonta jogurttia.

Vinkki! Keitä keittoa kerralla enemmän. Pakastaminen ei tuhoa maitohappo­bakteereita.

MITÄ PIDIT?
0