Kauneus & Terveys

Hapankaalikeitto

45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen30 min
Vähäkalorinen hapankaali on valmistettu kaalista maitohappokäymisen avulla.
KA
MA
MU
SO
VE
5
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 2porkkanaa
  • 1palsternakka
  • 1sipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 ½ lkasvislientä
  • 400 g hapankaalia
  • 1 dl ohrasuurimoita
  • 10 maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
Tulosta
  1. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota kasviksia minuutin ajan.
  3. Lisää kasvisliemi kattilaan.
  4. Lisää kiehuvaan liemeen hapankaali ja ohrasuurimot.
  5. Mausta maustepippureilla ja laakerinlehdillä.
  6. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  7. Tarjoa lisukkeena maustamatonta jogurttia.

Vinkki! Keitä keittoa kerralla enemmän. Pakastaminen ei tuhoa maitohappo­bakteereita.

MITÄ PIDIT?
5